JKP Zelenilo Beograd će danas početi dodelu drva socijalno najugroženijim građanima. Reč je o drvima za ogrev, koja su preostala posle seče platana u Bulevaru kralja Aleksandra. Drva za ogrev stići će na adrese 50 socijalno najugroženijih porodica u Beogradu.


Kako navode u Zelenilu u narednih mesec dana, na adrese najugroženijih građana, svakog radnog dana će stizati ogrevno drvo, a svaka porodica će dobijati po pet kubnih metara. Po predviđenoj dinamici, dve do tri porodice i institucije će svakodnevno dobijati drva za ogrev. Takva dinamika isporuke predviđena je jer je, zbog radova na Bulevaru kralja Aleksandra, zauzeta sva teška mehanizacija, pa će odvoz drva biti rađen jednim kamionom.

Dodela drva biće urađena na osnovu spiskova koje su zvanične organizacije i institucije dostavile Zelenilu Beograd.

Drva za ogrev prvo će se deliti osobama sa invaliditetom i najugroženijim stanovnicima Opštine Zvezdrara (14 porodica i 17 osoba sa invaliditetom), zatim će ih dobiti pet porodica sa spiska Narodne kancelarije, slede Federacija Roma Srbije ( 15 porodica), i Srpski pravoslavni manastir Sveti Arhiđakon Stefan u Slancima, u čijem sastavu je Narodna kuhinja.

Kada te isporuke budu završene, Zelenilo će sa gradskim opštinama, tojest Centrom za socijalni rad, proveravati spiskove socijalnog statusa oniph građana koji su se JKP Zelenilu Beograd, preko Info centra, samostalno javljali i ostavljali svoje podatke. Kada budemo ustanovi socijalni status građana, nastaviće se dodela drva za ogrev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari