Srbija

Sreda, 27.10.2010.

16:27

Policija stupa u generalni štrajk

Šest policijskih sindikata okupljenih oko Nezavisnog sindikata policije (NSP), je započelo pripreme za generalni štrajk zakazan za 12. novembar.

Izvor: Beta

Default images

Kako je navedeno u zajedničkom saopštenju koje je potpisao predsednik Štrajkačkog ozbora Velimir Barbulov, na njihove zahteve do 25. oktobra nisu odgovorili premijer Srbije Mirko Cvetković i Ministarstvo unutrašnjih poslova, te je aktivirana ranija odluka o stupanju u štrajk, uz minimum procesa rada.

Sindikati zahtevaju hitno povećanje zarada, materijalno-tehničke uslove za rad, isplatu zaostalih dnevnica, naknade za toplu obrok i regresa, traže i stanove uz subvenciju države i reviziju odredbi predloženog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju koje se odnose na zaposlene u policiji.

Zahteva se i adekvatno, sistemsko zbrinjavanje policajaca kojima je narušeno zdravlje radom u neadekvatnim uslovima i učešćem u borbenim dejstvima.

Sindikati podržavaju nastavak kolektivnih pregovora dva reprezentativna sindikata započetih pre dva dana, ali zahtevaju i "hitnu intervenciju države".

U štrajku će učestvovati Nezavisni sindikat Policije, Nezavisni policijski sindikat Srbije, Sindikat srpske policije, Sindikat policije istočne Srbije, Granski sindikat Uprave pravosuđa i policije Nezavisnost i Sindikat zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS sa statusom OSL i UOSL.

U štrajku ne učestvuje Policijski sindikat Srbije koji je, uz NSP, jedini reprezentativan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: