Ponedeljak, 18.10.2010.

22:08

LŠ: Derbi u Madridu, Čelsi u Moskvi

U utorak je na programu osam mečeva trećeg kola Lige šampiona, srpski šampion Partizan gostuje u Bragi, a derbi se igra u Madridu gde Real dočekuje Milan.

Izvor: SO

Default images

U drugom meču grupe G Ajaks dočekuje Okser, dok će se u Partizanovoj grupi H sastati dve ekipe sa maksimalnim učinkom – Arsenal i Šahtjor.

Čelsi putuje u Moskvu na megdan Spartaku, na isti stadion na kojem je poražen 2008. u finalu LŠ, a u Marseju se sastaju Olimpik i Žilina. Konačno, u grupi E igraju Roma – Bazel i Bajern – Kluž.

Van Gal: "Gomez u postavi"

Bajern je u prva dva meča savladao Romu i Bazel, pa bi trijumfom nad Klužom na Alijanc areni bio na korak do plasmana u drugi krug takmičenja.

“Želimo da se plasiramo u sledeću rundu i neophodno je da pobeđujemo na svom terenu ako to želimo da učinimo. Sa devet bodova bili bismo mirniji i to bi bio ogroman korak”, izjavio je golman Bajerna Hans-Jerg But.

Bavarci imaju razloga da budu optimisti jer su dobili poslednjih pet mečeva u LŠ kod kuće, a za vikend je briljirao Mario Gomez koji je postigao sva tri gola u pobedi nad Hanoverom.

“Sigurno neću menjati centarfora koji je dao tri gola, mislim da će postići gol i u utorak”, kaže trener vicešampiona Evrope Luj van Gal i dodaje da će gostujući tim verovatno postaviti odbrambenu taktiku sa orijentacijom na kontranapade.

Kluž je na debitantskom meču u LŠ u gostima dobio Romu, ali od tada ima šest poraza i remi. Rumunski predstavnik je u lošoj formi, za vikend je izgubio od Vasluija sa 5:3 i pao na 11. mesto u domaćoj ligi.

Gabrijel Murešan i Edimar, dvojica možda i najboljih fudbalera Kluža, u utorak zbog povreda neće igrati, pa će šanse rumunskog prvaka za iznenađenje biti vrlo male.

Čeka se Totijev gol

U drugom meču grupe Roma dočekuje Bazel i navijači ‘Vučice’ očekuju pobedu uprkos neigranju De Rosija, Meneza i Vučinića.

“Svaka utakmica je važna u ovom takmičenju. Izgubili smo u Nemačkoj na startu, ali smo se iskupili trijumfom nad Klužom. Sada moramo da nastavimo da igramo mirno i odlučno, pošto je meč sa Bazelom jednak izazov kao i prethodni sa Klužom. Ne smemo zaboraviti da je Bazel namučio Bajern”, izjavio je kapiten Rome Frančesko Toti, koji još nije postigao gol na deset takmičarskih utakmica ove sezone.

Toti je igrao sjajno za vikend u pobedi nad Sampdorijom 2:1, neopravdano mu je poništen gol, a bio je i asistent Marku Borijelu za prvi pogodak Rimljana.

Bazel će pokušati da pronađe način da se odbrani od napadačkog tandema Rome, a trener Torsten Fink umereni je optimista.

“Nismo potpuno bez šanse za drugo mesto, ali naš realni cilj je treća pozicija i plasman u Ligu Evrope”.

Grupa E:
Roma – Bazel
Bajern – Kluž

1. Bajern 6
2. Roma 3
3. Kluž 3
4. Bazel 0

'Plavci' protiv Spartaka i duhova iz prošlosti

Čelsi će se na Lužnikiju boriti sa Spartakom, ali i sa duhovima iz prošlosti. Godine 2008. ‘Plavci’ su upravo na tom stadionu propustili najbolju priliku da postanu šampioni Evrope, ali su izgubili od Mančester Junajteda na penale.

“I danas razmišljam o finalima Lige šampiona koje sam izgubio. Takve male stvari uđu ti u glavu i nateraju te da treniraš vrednije nego do tada”, izjavio je Ešli Kol, koji je i 2006. sa Arsenalom izgubio u finalu LŠ.

Ipak, dolazak će sigurno najteže pasti Džonu Teriju, koji je promašio penal za titulu 2007. godine.

“Naravno da će ljudi spominjati sve to, ali mi sada idemo u Moskovu po tri boda. To je teško gostovanje”

Sada je situacija posve drugačija i meč sa Spartakom ima neuporedivo manji značaj. Oba tima imaju maksimalnih šest bodova iz dva meča, pa će relativno rasterećeno ući u okršaj.
Za Čelsi neće igrati Lampard, Aleks i Drogba, u tim se vraćaju Kalu i možda Staridž, dok za Moskovljane neće nastupiti Aleks, Kombarov i Veliton.

Trener Spartaka Valerij Karpin zadovoljan je dosadašnjim učinkom u LŠ.

“Sjajno smo počeli takmičenje, bolje nego što su mnogi naši navijači očekivali. Ali, pobediti Čelsi je totalno druga dimenzija i ne zanosimo se ni u kom slučaju. Ne želim da prognoziram rezultat, ali moramo da zaustavimo Anelku”.

U drugom meču grupe, koji će po svemu sudeći biti borba za plasman u Ligu Evrope, Olimpik dočekuje Žilinu u Marseju.

“Obe ekipe imaće mnogo motiva, ali mi moramo da pobedimo jer nismo najbolje startovali u Ligi šampiona. Želimo da napravimo rezultat ove godine u LŠ i nadamo se pobedi pred svojim navijačima”, izjavio je trener Marseja Didije Dešan.

Grupa F:
Spartak Moskva – Čelsi (18.30h)
Olimpik Marsej – Žilina

1. Čelsi 6
2. Spartak Moskva 6
3. Olimpik Marsej 0
4. Žilina 0

Murinjo: "Samo ne Pipo"

U derbiju grupe G Real će na Santijago Bernabeu ugostiti Milan. Madriđani su za vikend bili ubedljivi protiv Malage na strani (4:1), a duel sa ‘roso-nerima’ idealna im je prilika da se učvrste na prvom mestu na tabeli.

“Imamo šansu da preuzmemo kontrolu nad svojom sudbinom u grupi. Svaka utakmica je jednako bitna, ali Milan ima fudbalere vrhunskog kova i to se mora poštovati. Cenim svakog njihovog igrača, ali moram da budem iskren i kažem da se nadam da Pipo Inzagi neće igrati”, izjavio je trener Reala Žoze Murinjo, koji neće moći da računa na Gaga, Garaja, Kaku i Raula Albiola.

Trener Milana Masimilijano Alegri bio je zadovoljan posle trijumfa nad Kjevom (3:1) za vikend i očekuje slične igra svog tima u bliskoj budućnoasti.

“Trenutno smo u dobrom fizičkom i psihološkom stanju, u seriji smo od tri pobede i osećamo da smo spremni za dvoboj sa Realnom. Lično mislim da će ovo biti fascinantan meč, ali najvažnije je ko će osvojiti bodove. Utakmica je vitalna sa stanovišta daljih borbi u Ligi šampiona”.
U drugom meču grupe Ajaks dočekuje Okser u meču koji bi mogao da odluči mnogo toga kada je reč o trećoj poziciji i plasmanu u Ligu Evrope. ‘Kopljanici’ su za vikend sa 3:0 dobili NAC Bredu i nadaju se da bi pobedom nad Okserom mogli iz prikrajka da se uključe u brobu za drugu poziciju, naročito ako Real savlada Milan.

Okser ima problema sa dubinom ekipe i igranje u Ligi šampiona ostavilo je traga na učinak u domaćem šampionatu, u kojem su sakupili svega osam bodova. Proteklog vikenda izgubili su od Bordoa kod kuće, ali Okser se neće predati i pokušaće da dođe do povoljnog rezultata u Amsterdamu.

Grupa G:
Ajaks – Okser
Real Madrid – Milan

1. Real Madrid 6
2. Milan 4
3. Ajaks 1
4. Okser 0

Fabregas spreman, ali ne u startnih 11

Osim meča Braga – Partizan, gledaoci u Srbiji sa posebnim interesovanjem pratiće i drugi meč grupe H u kojem se sastaju Arsenal i Šahtjor. Za vikend je u dresu ‘tobdžija’ blistao Maruan Šamak, letošnje pojačanje iz Bordoa, koji je dao gol i iznudio penal u pobedi nad Birmingemom (2:1).

“On ima pomalo neprimetan, ali vrlo efikasan stil igre. Kada se pogledaju brojke, mnogo toga nam je doneo, ali to nije dovoljno isticano. Maruan je momak koji vredno radi, timski je igrač i mnogo doprinosi igri ekipe”, pohvalio je menadžer Arsen Venger svog centarfora.

Sesk Fabregas se oporavio od povrede, ali verovatno neće početi meč. Tio Volkot se oporavio od povrede skočnog zgloba i očekuje se da počne utakmicu, dok su van stroja Košelni, Vermelen, Van Persi i golman Almunija. “Sesk je u kombinaciji za tim, dobro je trenirao i spreman je. Još ne znam da li ću ga uvrstiti u startnu postavu, odlučiću na dan utakmice, baš kao i za Volkota, koga sada muči nožni palac, mada je skočni zglob u redu”, dodao je francuski stručnjak.

Šahtjor je pre nekoliko dana pobedio Metalurg u gostima sa 2:0 i u dobrom raspoloženju putuje u London.

“I dalje smo na vrhu u domaćem šampionatu, a dobro guramo i u Ligi šampiona. Sve ide kako treba, ali uvek moramo da gledamo napred. Arsenal igra najbolji fudbal u Evropi, mislim da su trenutno bolji i od Barselone, oni su favoriti, ali i mi imamo dobar tim i nadamo se povoljnom ishodu”, kaže fudbaler Šahtjora Darijo Srna.

Grupa H:
Braga – Partizan
Arsenal – Šahtjor Donjeck

1. Arsenal 6
2. Šahtjor Donjeck 6
3. Partizan 0
4. Braga 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

12 h

Podeli: