Capital.ba

Jat tehnika ugovorila višemilionski posao

18.10.2010. / 12:11

BEOGRAD, Kompanija “Jat tehnika” saopštila je danas da je dogovorila, tokom posjete delegacije te kompanije ruskom gradu Tjumenu, višemilionski posao sa ruskom kompanijom “UTAir”, saopšteno je danas iz “Jat tehnike”.

Delegacija “Jat tehnike”, predvođena direktorom Srđanom Miškovićem, dogovorila je sklapanje petogodišnjeg ugovora, kojim se predviđa kompletna podrška “Jat tehnike” u održavanju različitih modela aviona ruske kompanije “UTAir”.

Realizacijom ovog ugovora “Jat tehnika” će, kako se navodi, uz postojeće klijente sa kojima već ima dugoročnu saradnju (Jet2.com i ASTRAEUS iz Velike Britanije i TRANSAERO iz Rusije) gotovo u potpunosti uposliti svoje kapacitete, što će donijeti sigurnost i stabilnost u budućem radu i razvoju te kompanije.

“UTAir” je jedna od najvećih ruskih aviokompanija, koja u svom vlasništvu ima 251 helikopter i 178 putničkih aviona, od čega 32 aviona B737 klasik, 14 ATR 42 i 3 ATR-a 72 za čije kompletno odžavanje i remont “Jat tehnika” ima sve potrebne licence.

Ugovor o održavanju pomenutih modela aviona predviđa bazno održavanje flote, sve strukturalne modifikacije i popravke, generalni remont stajnog trapa, usluge inženjeringa, planiranja i logistike, kao i trening i obuku osoblja, što podrazumjeva odlazak stručnjaka iz Jata u Tjumen.

Riječ je o nastavku i proširenju saradnje, koja je započela u junu ove godine, kada su prvi avioni ATR42 stigli na bazno održavanje. Ukupna vrijednost do sada izvršenih radova je više od pola miliona evra.

U hangarima “Jat tehnike” su do sada urađena dva velika bazna pregleda (heavy maintenance ćecks) na avionima ATR 42, a trenutno se na baznim radovima nalaze još dva aviona ATR42 i jedan ATR 72.

Ruska strana je iskazala zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i zbog toga je predložila njeno proširenje na osnovu dugoročnog ugovora, navodi se u saopštenju. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!