Opština Vračar juče je obeležila svoj dan brojnim manifestacijama.


– Cela ova nedelja posvećena je stvaralaštvu Vračaraca, pa smo u ponedeljak videli svetske prvake Plesne škole „Vračar”, u utorak je desetogodišnji pesnik Sanjin Gerović imao svoje prvo pesničko veče, a u sredu je Rade Radivojević priredio izvanredan koncert sa prijateljima. Danas se u zgradi opštine otvara izložba „Znameniti Vračarci 20. veka” i predstavlja knjiga „Priče sa Vračara”, a u programu će učestvovati i hor Muzičke škole „Josip Slavenski”. Tokom nedelje će biti podeljeni i „vračunari”, odnosno svi vračarski trećaci dobiće računare da bi mogli da prate nastavu na nov, moderan način i budu u istom nivou sa svojim vršnjacima iz Evropske unije – ispričao je Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar.

On je juče u ulici Kneza Miloša prisustvovao simboličnom sađenju tri lipe, koje su posadili članovi Društva za ulepšavanje Vračara. Odbornici Skupštine opštine Vračar odlučili su da 14. oktobar bude Dan opštine Vračar, jer je toga dana pre 126 godina održan prvi zbor Društva za ulepšavanje Vračara, koje je krajem 19. i u prvoj polovini 20. veka značajno doprinelo preobražaju Vračara i Beograda u moderan grad.

Opština Novi Beograd juče je proslavila svoju slavu – Pokrov presvete Bogorodice. Obred sečenja slavskog kolača obavljen je u crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija u prisustvu brojnih gostiju, građana Novog Beograda, rukovodstva opštine i zaposlenih u Upravi opštine. Domaćin slave bila je Ana Vrbanec, direktorka Novobeogradske kulturne mreže, koja je zajedno sa Živanom Obrenovićem, predsednikom Skupštine opštine, sveštenstvom hrama i drugim gostima presekla slavski kolač.

– Nadam se da će sledeća godina svim Novobeograđanima doneti svako dobro, a da će i naša ustanova imati više programa i lokacaja na kojima će se održavati kulturni sadržaji – rekla je Vrbanec.

U zgradi opštine održan je koktel za predstavnike ustanova i organizacija iz Novog Beograda i goste iz drugih beogradskih i opština iz cele Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari