Na sportskim terenima Sportskog centra „Sajmište“ počelo je Adidas prvenstvo grada u tenisu glavom na betonu, u kojem učestvuje preko 20 ekipa. Šampionat se organizuje u dve kategorije: za seniore i veterane preko 40 godina.

Kvalifikacioni mečevi se održavaju svakog radnog dana sa početkom u 14 časova, dok su četvrtfinalne borbe na programu za vikend. Finalni meč u seniorskoj konkurenciji planiran je za ponedeljak 18. oktobra u 16 časova.

– Posle uspešne realizacije turnira na pesku koji je održan sredinom avgusta, želja nam je da nastavimo širenje i popularizaciju tenisa glavom, a jedna od takvih aktivnosti je i turnir koji organizujemo na „Sajmištu“. Očekujemo atraktivne partije najboljih igrača iz Novog Sada – kaže Zoran Jakšić iz organizacionog tima turnira.

On navodi da je nedavno dogovorena i saradnja sa članom Gradskog veća Novog Sada zaduženim za sport Aleksandrom Kravićem koji je obećao da će grad pomoći popularizaciji tenisa glavom, koji je pre više decenija nastao upravo u Novom Sadu.

Titulu šampiona u tenisu glavom na betonu braniće Dragan Bankovački i Zoran Jakšić. I ove godine se igra sa oficijelnim loptama Lige šampiona u fudbalu, koje je obezbedio generalni sponzor turnira „Adidas, Srbija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari