Capital.ba

Autoprevoznici osudili Vidovićevu izjavu

12.10.2010. / 13:50

ZVORNIK, Autoprevoznici  iz regije Birač osudili su danas izjavu ministra transporta i komunikacija BiH Rude Vidovića, koji je autoprevoznike u štrajku nazvao grupom ljudi koja radi na crno i ne poštuje pravila.

“Vidović je obmanuo javnost, jer je sinoć u gostovanju u emisiji na BHTV 1 rekao i to da autoprevoznici rade bez ikakvih dozvola sa neizmirenim obavezama”, rekao je novinarima član Štrajkačkog odbora Spomenko Parić i naglasio da će autoprevoznici tražiti neopozivu ostavku ministra transporta i komunikacija BiH.

Parić je istakao da autoprevoznici imaju izmirene sve obaveze sa 31. avgustom kod Regionalnog centra za indirektno oporezivanje Tuzla, te da se to lako može provjeriti.

Prema Parićevim riječima, u emisiji BHTV 1 rečeno je da su potvrde koje imamo od nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova izdate preko neke veze i da su lažne.

“To odlučno demantujemo zato što smo te potvrde vadili po mjestima rođenja u Federaciji BiH, pa ako su nam oni izdali lažne potvrde onda su oni nešto nelegalno radili, a da mi o tome nismo obavješteni”, rekao je Parić.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Mladen Golić rekao je da ostaje na snazi blokada kolovozne trke za teretni saobraćaj prema graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika, dok se istovremeno propuštaju autobusi, putnička i namjenska vozila.

“Pustili smo danas kamion natovaren svježom ribom preko graničnog prelaza Karakaj da ne budemo bezdušni, što je dokaz naše dobronamjerne saradnje, za razliku od ministra Vidovića koji je, očigledno, zalutao na toj funkciji”, rekao je Golić.

Golić je dodao da autoprevoznici Birča čekaju odluku Upravnog odbora Udruženja autoprevoznika Republike Srpske i da će, ukoliko bude dogovoreno da se preduzmu radikalnije mjere, biti potpuno blokiran granični prelaz Karakaj “preko koga neće moći ništa proći”.

“Ako neko računa da će nam moral u traženju naših prava vremenom opasti grdno se vara, jer se svakim danom povećava broj štrajkača”, rekao je Golić, navodeći da u blokadi danas učestvuje oko 110 kamiona sa vozačima.

On je naglasio da autoprevoznici imaju podršku i građana i firmi, dodajući da su im sinoć predstavnici firme “6. maj” iz Milića dali drva za loženje vatre.

Autoprevoznici za unutrašnji i međunarodni transport iz cijele Republike Srpske stupili su u četvrtak, 7. oktobra, u mirne proteste nezadovoljni izmjenama Pravilnika o primjenama licenci za vozače u teretnom drumskom prevozu.

Pravilnik o promjeni licenci usvojen je 2005. godine i do ove godine važio je na entitetskom nivou, ali ga je Ministarstvo komunikacija i transporta BiH ove godine izmijenilo, te se sada licence izdaju na nivou BiH.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!