Tadić: Srbija je bezbedna zemlja

R. DRAGOVIĆ

08. 10. 2010. u 12:30

Na poligonu „Pasuljanske livade“ održana vežba „Združeni poduhvat 2010“. Uprkos izazovima Srbija će biti stabilna država, ocenio Tadić

SRBIJA jeste i ubuduće će biti stabilna i bezbedna zemlja. Uprkos izazovima terorizma i organizovanog kriminala, njeni građani mogu da budu mirni. Nastavićemo i dalje da jačamo snagu naše vojske i policije, jer je njihova dobra saradnja pretpostavka sigurnosti u državi.

Ovo je u petak poručio predsednik Republike Boris Tadić, na vojnom poligonu „Pasuljanske livade“ kod Ćuprije, gde je prisustvovao vežbi sa bojevim gađanjem pripadnika Vojske Srbije pod nazivom „Združeni poduhvat 2010“.

- U reformi vojske dostigli smo kvalitet koji omogućava ne samo da branimo našu zemlju, već i da učestvujemo u mirovnim operacijama, i tako povećavamo ugled i uticaj Srbije - rekao je Boris Tadić.

ZA HILARI PRVI STEPEN OBEZBEĐENJA MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je prisustvovao vojnog vežbi, najavio je da će predstojeća poseta američkog državnog sekretara Hilari Klinton imati prvi stepen obezbeđenja.
- Sve bezbednosne strukture će učestvovati u proceni bezbednosnih rizika, a policija će obezbeđivati sve što se bude dešavalo dva dana na ulicama Beograda - rekao je Dačić.

Tadić je podsetio da Srbija već danas ima profesionalnu vojsku, kao i da uskoro neće biti ni obaveznog služenja vojnog roka. On je napomenuo da će svim građanima koji budu želeli da služe vojsku to biti i omogućeno, jer „veza između vojske i naroda ne sme biti prekinuta“.

- Pred nama je nastavak opremanja vojske kao i rad na podizanju kvaliteta života njenih pripadnika - kazao je Tadić. - Usaglasili smo se da je potrebna nabavka sredstava u avijaciji, protivavionskih sistema i oklopnih motornih vozila.

Čestitajući učesnicima u vežbi, ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da su „Združeni poduhvat“ realizovali profesionalni pripadnici Vojske Srbije i da će tako biti i ubuduće.

- U vežbi je prethodnih dana učestvovalo više od 800 pripadnika Vojske Srbije - rekao je Šutanovac.

U vežbi koja je na „Pasuljanskim livadama“ trajala od 29. septembra učestvovali su pripadnici Treće brigade Kopnene vojske.

U „finalu“ u petak gostima među, kojima su bili i članovi Odbora za bezbednost Skupštine, kao i izaslanici odbrane 17 zemalja, prikazana su dejstva sa kopna i vazduha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

djuka

08.10.2010. 17:58

dobro,meni je odmah lakse cim si se ti slikao i dao izjavu....na vojnoj vezbi 800 vojnika?!??!?!?!?pa holandija koja ima duplo vise stanovnika ima 600 000 profesionalnih vojnika,a srbija oko 30 000.treba povecati broj profesionalnih vojnika....

baunti

08.10.2010. 19:06

@djuka - Slazem se djuka, ali Holandija ima stotinjak puta veci GDP nego Srbija, tako da moze sebi da priusti toliko vojske. Na drugu stranu, Srbija grca u dugovima, nema proizvodnje, slabo se izvozi... Polako, kada budemo malo stali ekonomski na noge, imace Srbija i jaku vojsku, a onda ce biti malo drugacije. Sad radis kako moras, a kad budes mogao, radis kako hoces. Pozdrav!

Indijanac iz Paracina

09.10.2010. 16:17

@djuka - Ovo sto si nabrojao (Srbija grca u dugovima, nema proizvodnje, slabo se izvozi...) je nazalost tacno ! Ja pitam; ko je kriv za ovo sto si nabrojao, ko prima platu i to debelu, da ne bude ovako kako si nabrojao, da ti malo pomognem pa da se podsetimo i da krenemo od kriznih stabova ... nadam se da ih se secas !!!

IVICA STANKOVIC

08.10.2010. 17:59

E hvala vam predsednice za to sto smo bezbedna drzava a ja se plasio da nama mogu da rade sta zele i komanduju svi ,hvala vam jos jednom i pozdravite vaseg kuma

Pride

08.10.2010. 20:32

12% -ne, 13%-ne, 14% -ne, 15%- DA na toliko procenata teritorije Srbije Srpskoj vojsci je ZABRANJENO kretanje!!! Sa sve posmatračima parade : )

baunti

08.10.2010. 23:28

@Pride - Nicija do zore nije. Bice srpskoj vojsci dozvoljeno da se krece svugdje gdje hoce, samo treba na tomestrpljivo raditi. Na zalost, mali smo, pa moramo da se savijamo na vjetru, a ne da se lomimo kao hrastovi. Ali porascemo...

sečanjac

08.10.2010. 23:32

Srbija bezbedna. Za vas. A, djevojci od 16 god, glavu otkinuli.Svaka čast Predsedniče!

filipo

09.10.2010. 01:39

S obzirom na broj vojnika u nasoj armiji, mogli stae ovu vezbu da nazovete "Junaci nase ulice".