• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Romima srušena kuća, oni u prihvatilištu

Direkcija za građevinsko zemljište je prepodne, uz asistenciju policije, srušila objekat u Vojvođanskoj ulici 25, u beogradskom naselju Bećanija, gde je privremeno živelo 36 Roma. Oni su sada smešteni u prihvatilište u Zvečanskoj ulici.

Radnici koje je angažovala Direkcija za građevinsko zemljište započeli su rušenje teškom mehanizacijom jutros oko 10 sati.

Romi koji su živeli u kućama na Bežaniji, koje su srušene danas, semešteni su u prihvatilište u Zvečanskoj, saznaje B92.

Kuće su srušene po odluci gradske Direkcije za građevinsko zemljište, tako da je više od 30 ljudi ostalo bez krova nad glavom.

Raseljeni Romi iz Vojvođanske ulice protestovali su večeras ispred Skupštine grada.

Kako je najavljeno, oni će se okupiti i sutra u 10 časova na istom mestu, a tamo će im se pridružiti predstavnici nekoliko nevladinih organizacija.



Direkcija je saopštila da je uklanjanje eksproprisanog objekta u Vojvođanskoj ulici, za koji je grad Beograd dodelio propisanu nadoknadu, preduslov za nastavak radova na izgradnji Vojvođanske ulice.

U saopštenju se kaže da su na ovoj lokaciji iskorišćene sve prethodne zakonske mogućnosti u okviru rešavanja imovinsko-pravnih odnosa oko "oslobođenja trase predviđene za izgradnju saobraćajnice", zbog čega se pristupa prinudnom iseljenju bespravno useljenih lica i uklanjanju objekta koji se nalazi na trasi izgradnje.

"Direkcija nema zakonskih mogućnosti za zbrinjavanje bespravno useljenih lica, i zato od 2003. godine do danas, iz humanih, socijalnih i ekonomskih razloga nije pokretan postupak izvršenja rešenja o iseljenju", saopštila je Direkcija.

U objekat su se, kako je saopšteno, u tom periodu bespravno uselila i druga lica kojima nije odobren privremen smeštaj 2003. godine.

"Prema dokumentima koja su bespravno useljena lica prezentovala u postupcima pred nadležnim organima, više od polovine ih ima prebivalište na nekoj drugoj lokaciji, dok ostala lica nisu mogla da predoče lična dokumenta", navodi se u saopštenju.

Uklanjanje objekta u Vojvođanskoj ulici, koji je eksproprisan i raseljen, neophodan je zbog nastavka radova početih pre tri godine, kada je Direkcija izvela radove u dužini od 900 metara, na delu od raskrsnice sa ulicom dr Ivana Ribara do dela iza ulice Dušana Vukasovića.

"Rekonstruisana Vojvođanska ulica koristiće se i za međugradski saobraćaj pošto će preko saobraćajnice T-6 biti direktno povezana sa obilaznicom oko Beograda, koja povezuje autoput Beograd-Zagreb, kružni put i autoput Beograd-Niš", stoji u saopštenju.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image