Vojislavu Koštunici i Nebojši Čoviću nije bilo mesto među nama, rekli su Danasu neki od učesnika sastanka nekadašnjih lidera DOS, koji je povodom obeležavanja decenije demokratskih promena organizovao predsednik LDP Čedomir Jovanović.

Neformalna večera priređena je 5. oktobra u Klubu poslanika na Dedinju

Prema nezvaničnim izjavama prisutnih, Koštunicu „niko nije želeo da vidi, niti bi mogao da podnese njegovo prisustvo“, dok je Čović „u ozbiljnoj svađi s jednim brojem okupljenih“. To su, kako nam je rečeno, razlozi zbog kojih tadašnji predsednik SRJ i potpredsedniku Vlade Srbije nisu pozvani. „Večera je bila prilika da se neformalno osveži sećanje na Zorana Đinđića i njegove ideje i dane pre i posle 24. septembra, kada je Milošević pobeđen na izborima“, rekli su Danasu učesnici sastanka.

U Klubu poslanika su 5. oktobra uveče, prema saznanjima Danasa, bili Dušan Mihajlović (bivša Nova demokratija), Žarko Korać (SDU), Rasim Ljajić (SDP), Jožef Kasa (SVM), Branislav Cole Kovačević (bivša Liga za Šumadiju), Moma Trajković (SPOT), Dragan Milovanović (ASNS) i Dragan Veselinov (bivša Koalicija Vojvodina). Na okupljanje su došli i Đinđićev zamenik u DS i bivši premijer Zoran Živković, bivša predsednica parlamenta Nataša Mićić, nekadašnji zamenik ministra policije Nenad Milić, kao i bivši potpredsednik savezne vlade Miroljub Labus.

Novinarima nije bilo omogućeno da zabeleže ovo okupljanje, sa objašnjenjem da sastanak nije političke prirode, već je reč o „zajednički iskazanoj potrebi da se svakog narednog 5. oktobra okupe i nastave s daljim druženjem i sećanjem na dan kada je pao režim Slobodana Miloševića“. Sledeće godine, lideri DOS će se okupiti u Subotici, a domaćin će biti nekadašnji lider SVM Jožef Kasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari