Posle spektakla – derbi. Pet dana nakon velikog meča s još većim Arsenalom, fudbaleri Partizana idu na noge opasnoj i naoštrenoj Vojvodini, uz Zvezdu najozbiljnijeg takmaca u trci za nacionalnu titulu. S istom ozbiljnošću i motivacijom s kojima igraju mečeve Lige šampiona, ali još jačim rezultatskim pritiskom, jer u evropskoj eliti ništa ne moraju, a kod kuće sve žele.

– Svaka nam je utakmica bitna. Bez obzira na naziv takmičenja, ime i snagu protivnika. Nećemo menjati ništa u pristupu, angažovanju i planovima u odnosu na meč s Arsenalom. Tako bi bilo i da gostovanje u Novom Sadu nema prefiks derbi, a kamoli što nas tamo čeka jedan od direktnih konkurenata u borbi za šampionski trofej. Uostalom, „glave lete“ svaki čas mogu da lete. Zbog kikseva u prvenstvu, eliminacija iz Kupa, neuspeha u Evropi – ne pravi razliku trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

U razmišljanjima poslovično nekovencionalni strateg trostrkukog uzastopnog prvaka Srbije ne želi da se krije iza klišea o fizičkom umoru i emocionalnoj istrošenosti od evropskih nastupa.

– Sve su to stereotipi. Nećemo da kukamo i vadimo se na te stvari, ne verujem ni da naš protivnik računa na njih. Nije za poređenje, ali ima sličnosti – i Arsenal s Čelsijem igra derbi ovog vikenda. Duel s Vojvodinom ne posmatram samo kao priliku za osvajanje na nova tri boda, već i na situaciju u kojoj će se videti da li smo i u tom segmentu dorasli konkurenciji iz jakih evropskih liga, gde se jaki međunardoni i domaći mečevi stalno prepliću – kaže mladi stručnjak s klupe „parnog valjka“, inače pun reči hvale za „lale“.

– Vojvodina je vrlo disciplinovana, tehnički spremna i u napadu brza ekipa, protiv koje je teško razviti svoju igru. Dati gol, pogotovo, pa posle šest kola imaju samo jedan primljen. Biće nam teško, ali Partizan preuzima ulogu favorita. Potrebna nam je pobeda – naglašava Stanojević.

Krstajić opet u „autu“

Stručni štab ni ovog puta ne može da računa na kompletan igrački kadar. Štoper Mladen Krstajić protiv Arsenala je obnovio nezalečenu povredu primicača, zbog čega će možda izostati i s meča protiv Brage, 19. oktobra u Portugalu, napadač Pjer Boja je u „autu“ zbog problema s kolenom, koje vuče još iz Grenobla, dok deni bek Aleksandar Miljković nije sanirao povredu skočnog zgloba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari