Capital.ba

Pad indeksa, promet 3,5 miliona EUR

01.10.2010. / 16:08

BEOGRAD, Indeks akcija na Beogradskoj berzi Belex15 je u padu 0,33 odsto, dok je opšti Belexline opao 0,15 odsto.

Ubilježen je promet šest puta veći nego u četvrtak i iznosio je 373,51 miliona dinara (3,51 miliona evra), zahvaljujući trgovanju hartijama Alfa plama sa B Listinga.

Učešće stranih investitora bilo je 8,43 odsto u ukupnoj i 7,28 odsto u trgovini akcijama.

U kontinuiranoj trgovini akcijama najviše se trgovalo hartijama Alfa plama [ALFA] za 312,87 miliona dinara uz pad cijene od oko osam odsto, a prodata je četvrtina akcija tog vranjskog preduzeća ili 41.897 akcija.

Slijede akcije Naftne industrije Srbije [NIIS] kojima je trgovano višestruko više nego u četvrtak, za 28,82 miliona dinara, uz rast cijene od 0,87 odsto ili četiri dinara, na 465 dinara. I AIK banka [AIKB] je imala solidan promet od 12,21 milion dinara uz neznatan rast cijene na 2.784 dinara po hartiji.

Akcije Jubmes banke [JMBN] pojeftinile su oko šest odsto na 12.417 dinara, dok je uljara Vital [VITL] zabilježila pad cijene od preko četiri procenta na 810 dinara.

Progres [PRGS] je poskupio za preko 10 odsto a Jedinstvo [JESV] iz Sevojna bilježi skok cijene od 4,8 odsto uz promet vrijedan oko dva miliona dinara.

Beogradski prevoznik Lasta [LSTA] imao je posljednjeg dana trgovanja u nedjelji skok cijene od 3,68 odsto. Beta

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!