Capital.ba

“Ostvari svoju ideju”

01.10.2010. / 10:03

BANJALUKA, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća raspisala je javni poziv za takmičenje za najbolju poslovnu ideju pod nazivom „Ostvari svoju ideju“.

Takmičenje je namijenjeno mladim osobama, starosti od 18 do 35 godina, a Republička agencija za razvoj MSP realizuje ga u okviru „Globalne sedmice preduzetništva“ i u saradnji sa Investiciono-razvojnom bankom RS.

Cilj takmičenja je podsticanje mladih osoba na samozapošljavanje kroz pružanje nefinansijske i finansijske podrške pokretanju vlastitog posla.

Očekuje se i ohrabruje prijavljivanje i učešće timova. Jedan tim, odnosno samostalni podnosilac, može prijaviti samo jednu poslovnu ideju. Ista osoba ne može biti član dva tima, niti istovremeno prijaviti ideju kao samostalni podnosilac i biti član jednog tima. Poslovne ideje koje se odnose na trgovinu, ugostiteljstvo, igre na sreću, finansijsko posredovanje, neće biti razmatrane.
Ocjenu pristiglih poslovnih planova vršiće stručna komisija koja će odabrati tri poslovna plana koji će biti nagrađeni sa po 2.500 KM na ime osnivačkog kapitala i troškova registracije, ukoliko je riječ o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću ili na ime troškova registracije i nabavke osnovnih sredstava, ukoliko je riječ o osnivanju preduzetničke djelatnosti ili poljoprivrednog gazdinstva, kao i vođenjem poslovnih knjiga u trajanju od jedne godine.
Nagrađeni poslovni planovi biće medijski promovisani tokom „Globalne sedmice preduzetništva“ koja će se održati  od 15. do 21. novembra 2010. godine.
Takmičari su dužni da popunjen obrazac poslovnog plana pošalju u elektronskoj formi na e-mail: [email protected]  najkasnije do 1. novembra 2010. godine.
Obrazac poslovnog plana i kriterije za ocjenu istog dostupni su na web prezentaciji Agencije: www.rars-msp.org

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!