Korejci nude posao

G. B.

28. 09. 2010. u 20:57

“Jura” potvrđuje nameru o izgradnji nove fabrike u Nišu. Ukoliko se nastavi trend tražnje za "Jurinim" proizvodima, moglo bi da se zaposli i 2.000 ljudi

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić posetio je u utorak u Seulu sedište kompanije “Jura”, gde se sastao sa predsednikom te kompanije Om Daj Jolom, koji je potvrdio da narednih dana počinje izgradnja nove fabrike “Jura” u Nišu - saopštilo je u utorak Ministarstvo ekonomije.

Na sastanku je zaključeno da ukoliko se nastavi postojeći trend tražnje za “Jurinim” proizvodima, u novoj fabrici u Nišu, moglo bi da radi i više od 2.000 ljudi.

- Potvrdili su mi da ovih dana kreću sa izgradnjom nove fabrike u Nišu, dobili su građevinsku dozvolu, a plan je da fabrika bude gotova već do aprila sledeće godine i da počne sa radom - izjavio je Dinkić posle obilaska sedišta kompanije “Jura” u Seulu.

Prema Dinkićevim rečima, rukovodstvo “Jure” ga je obavestilo da zbog povećane tražnje za automobilima “hjundai”, čiji je “Jura” dobavljač, očekuju da će u Nišu otvoriti više od 2.000 radnih mesta.

Dinkić je napomenuo da je sa čelnicima “Jura korporacije” razgovarao o mogućnosti da otvore još jedan pogon u Srbiji, a reč je o ćerki firmi “Jura Eltek”, koja trenutno istražuje tržište i razmatra opciju da svoju proizvodnju pokrene u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

TELEVIZORI

Tokom sastanka potpredsednika Vlade i ministra ekonomije Mlađana Dinkića sa menadžmentom “Samsunga” iskristalisala se i ideja o mogućoj proizvodnji LCD televizora ovog proizvođača u Srbiji.

- Još uvek je rano za konačan zaključak, ali je činjenica da je ova kompanija započela ispitivanje našeg tržišta, pa čak i posetila nekoliko mogućih lokacija za pokretanje svoje proizvodnje u Srbiji - rečeno je “Novostima” u krugovima srpske delegacije koja ovih dana boravi u Južnoj Koreji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

BS

29.09.2010. 16:00

Bravo za gospodina Dinkića! Svaka nova fabrika ili novo radno mesto, svejedno, preko su potrebni Srbiji i na tome svakako treba raditi što više svakog dana. Zaposliti 2000 ljudi u samo jednoj fabrici zaista predstavlja uspeh u današnje vreme. Još jednom, bravo ministre Dinkiću, i samo nastavite tako!

Kakva tuga ...

01.10.2010. 19:14

Eh kakav polupismeni novinar ... Ne kaze se "korejci" vec korejanci.