Utorak, 28.09.2010.

16:00

EU pomaže rekonstrukciju staklenika

Iz programa pretpristupne pomoći EU biće izdvojeno milion i po evra za rekonstrukciju staklenika u Botaničkoj bašti "Jevremovac", kaže Božidar Đelić.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar nauke Božidar Đelić je kazao da će tender za taj projekat biti objavljen u aprilu sledeće godine.

Na svečanosti povodom dana Biološkog fakulteta u Beogradu i dodele diploma najboljim studentima, Đelić je najavio da bi projekat rekonstrukcije trebalo da bude realizovan u roku od dve godine.

On je istakao da taj objekat predstavlja nastavnu i naučnu bazu studenata i nastavnika Biološkog i srodnih fakulteta i instituta.

Đelić je podsetio da se za novi ciklus finansiranja naučnih projekata Ministarstva za nauku prijavilo 130 istraživača sa Biloškog fakulteta koji će raditi na 40 projekata.

On je dodao da je neophodno obezbediti dobre uslove za sve one koji žele da se bave naukom, navodeći da je, između ostalog, važno obezbediti Centar za histologiju, kao i drugu opremu za istraživanja...

Prorektorka Univerziteta u Beogradu Nevenka Žarkić - Joksimović upozorila je da nedostatak finansijskih sredstava predstavlja veliki problem i dodala da bi ministarstva prosvete i nauke mogla da pomognu u nastojanjima da se pronađe rešenje da Biološki fakultet dobije svoju zgradu.

Diplomiranim studentima u Botaničkoj bašti "Jevremovac" uručene su diplome, a dekanka Biološkog fakulteta je uručila sporazume o saradnji predstavnicima brojnih naučnih instituta u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: