Capital.ba

Yura razmatra da u Srbiji zaposli još radnika

28.09.2010. / 13:15

SEUL, Predstavnici južnokorejske kompanije Yura danas su u razgovoru s ministrom ekonomije Srbije Mlađanom Dinkićem u Seulu potvrdili da će u fabrici u Nišu zaposliti više od 2.000 radnika ako se nastavi sadašnja tražnja za njihovim proizvodima.

Dinkić, koji je u višednevnoj posjeti Južnoj Koreji, posjetio je danas u Seulu sjedište Yure i sastao se s predsjednikom te kompanije Om Daj Jolom, saopštilo je Ministarstvo ekonomije Srbije.

Yura je za šest mjeseci poslovanja u Srbiji zaposlila 1.300 radnika i tako postala, kako se navodi u saopštenju, najefikasniji investitor koji je ikada došao u Srbiju.

Ta kompanija se ugovorom obavezala da će u fabrici u Nišu, čija građa treba da počne za nekoliko dana, zaposliti 1.500 radnika.
Plan je, kako je rečeno na sastanku Dinkića s rukovodstvom Yure, da fabrika počne da radi do aprila iduće godine.

“Zbog povećane tražnje za automobilima Hyundai, čiji je Yura dobavljač, očekuje se da će ta kompanija u Nišu zaposliti više od 2.000 ljudi i to su dobre vijesti”, izjavio je Dinkić u Seulu.

On je potvrdio da je s rukovodstvom Yura korporacije razgovarao o mogućnosti da ta kompanija otvori još jedan pogon u Srbiji, a riječ je o ćerki firmi Yura Eltec koja trenutno istražuje tržište i razmatra da svoju proizvodnju pokrene u Srbiji.

Dinkić je dodao da je cilj Ministarstva ekonomije da privuče južnokorejske kompanije iz oblasti auto industrije, auto komponenti, elektronike i informacionih tehnologija.

Dinkić će danas u Seulu posjetiti i centralu kompanije Samsung Electronics. Emg.rs

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!