Capital.ba

Protest u srijedu pred zgradom ministarstva

27.09.2010. / 15:51

ZAGREB, Sindikat željezničara Hrvatske najavili danas da će u srijedu, 29. septembra,  protest pred sjedištem Ministarstva  prometa, mora i infrastrukture i Delegacije EU u Hrvatskoj.

Riječ je o protestu upozorenja kojim se želi skrenuti pažnja na propadanje firmi Hrvatskih željeznica  za održavanje i obnavljanje pruga, kao što su  Remont  i Pro-reg.

Iz Sindikata traže zaustavljanje propadanja pruga, osiguravanje prava  na konkrsima firmama  željeznice na EU projektima, isplatu tri zaostale plate radnicima Pro-rega,  te isplatu terenskog dodatka i prevoza za tri mjeseca radnicima Remonta i održavanja pruga.

Predsjednik  Sindikata Ivan  Forgač rekao je da se firmama ne dodjeljuju poslovi, a Vlada je u dogovoru s Delegacijom EU pristala na to da se ne smiju javiti konkurse čak ni kao podizvođači.

On je dodao da u Sloveniji nijedan posao na njihovim prugama ne dobijaju stranci, te da je u Srbiji vlada digla kredit od 100 miliona evra za kupovinu ehanizacije i obnovu pruga da bi te poslove mogli da rade njihova preduzeća – prenose hrvatski mediji.

“Tražimo od Vlade i Uprave Hrvatskih željeznica da počnu ulagati u obnovu pruga, a ne da vječito najavljuju izgradnju novih pruga, a od najava ostanu samo prigodna presijedacanja  traka”, istakao je Forgač i upozorio da  Hrvatska ima željezničku mrežu goru nego u 19. vijeku kada su pruge bile građene za 80 kilometara na čas.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!