Stradali radnici "Gradske čistoće"

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Beogradu na Zrenjaninskom putu poginula dva radnika "Gradske čistoće", dok je jedan prebačen na reanimaciju u Urgentni centar.

Izvor: B92, Beta

Subota, 25.09.2010.

10:16

Default images

U nesreći su poginuli su Salja Zumer (25) i Beriša Kenan (20).

Nesreća se desila na Zrenjaninskom putu u naselju Borča kada se kamion marke “Daf“, kojim je upravljao B.P. (29), sudario sa automobilom marke “Fiat punto“ koji je zatim udario u vozilo "Gradske čistoće".

Policija je najavila da će protiv vozača “Dafa“ biti podneta krivična prijava.

“’Punto’, koji je takođe učestvovao u saobraćajnoj nesreći, odnosno vozač i suvozač su teško povređeni. Vozač i suvozač su, koliko sam saznala, radnici ‘Frikoma’. Teško su povređeni i prebačeni su u reanimaciju Uregentnog centra”, kaže dr Nada Macura iz Hitne pomoći.

Jedan radnik "Gradske čistoće" poginuo je na mestu udesa, dok je drugi, star 20 godina, umro po dolasku u Urgentni centar.

Hitna pomoć noćas je imala ukupno 89 intervencija, od kojih 21 na javnom mestu, kaže Nada Macura.

Na uglu Ulice Milentija Popovića i Bulevara Mihaila Pupina povređene su tri osobe koje su se vozile na skuteru kada je skuter udario u taksi oko dva sata noću.

Najteže je povređen 17-godišnji dečak koji je vozio skuter i on je zadobio prelom butne kosti, a mladiću koji se vozio sa njim na skuteru povređeni su levo koleno i natkolenica i desna potkolenica, dok je 22-godišnja devojka koja je takođe bila na skuteru lakše povređena.

U toj nesreći intevenisale su tri ekipe Hitne pomoći.

Sinoć je Hitnoj pomoći prijavljeno još šest saobraćajnih nesreća.

U tuči u Ulici Majke Jugovića bb kod osnovne škole "Branko Radičević" muškarcu koji je primljen u Urgentni centar u alkoholisanom stanju povređena je glava.

Saučešće gradonačelnika porodicama radnika

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je telegrame saučešća porodicama dvojice poginulih radnika JKP "Gradska čistoća".

"Primite izraze mog najdubljeg saučešća povodom pogibije vaših najmilijih. Posebno me je pogodilo što su nastradali ljudi koji su savesno obavljali svoj posao. Uveren sam da će, kada se istraga završi, krivci biti adekvatno kažnjeni", poručio je Đilas.

U telegramu gradonačelnika Đilasa navodi se da će Beograd naći način da dostojno oda poštu dvojici radnika preduzeća koje danonoćno brine o čistoći prestonice.

Kolektiv JKP “Gradska čistoća“ izrazio je najdublje žaljenje i saučešće porodicama dvojice nastradalih kolega.

To preduzeće je najavilo da će uputiti pomoć porodicama preminulih radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: