Leonard Skiner, srednjoškolski nastavnik fizičkog koji je zaslužio svoju belešku u rokenrol istoriji jer je inspirisao grupu učenika da po njemu nazovu svoju grupu, je preminuo u Džeksonvilu, u 77. godini života. Skiner je bio inspiracija za grupu Lynyrd Skynyrd, a događaj se desio 60-tih godina kada je dugogkose učenike slao kod direktora, gde su dobijali ukore i opomene pred isključenje.

Jedan od takvih učenika, za koje se kasnije verovalo da je bio Geri Rosington – gitarista grupe Lynyrd Skynyrd, se vratio kod direktora sa svojim ocem koji je protestvovao i rekao da njegov sin mora da ima dugu kosu kako bi mogao da svira sa bendom i tako zarađivao novac za porodicu. Direktora te reči nisu ubedile već je insistirao da se mladić ošiša.

Grupa Lynyrd Skynyrd dobila ime po ovom nastavniku fizičkog, a kasnije postala poznata naročito po pesmama „Sweet Home Alabama“ i „Freebird“. Skiner, koji ih se ne seća kao učenika iz škole, se sa njima povezao 70-tih, a posebno se sprijateljio sa basistom Leonom Vilkesonom, kjoi je premino 2001, i sa Džinom Odom, bodigardom pevača Ronija Van Zanta, koji je poginuo prilikom pada aviona 1977.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari