Capital.ba

I potrošači kontrolišu kvalitet

21.09.2010. / 8:00

BEOGRAD, Evropska komisija odobrila projekat “Test” za ocjenjivanje robe i usluga u Srbiji. Prvi na testu – domaća ulja i usluge u telekomunikacijama.

Evropska komisija je odobrila projekat za uporedno ocjenjivanje robe i usluga u Srbiji “Test”, u vrijednosti od 136.000 evra, koji ima za cilj da kroz razvoj uporednog testiranja proizvoda poboljša zaštitu potrošača, izjavili su predstavnici Asocijacije pokreta potrošača Srbije APOS.
Projekat će se odvijati u saradnji sa njemačkom organizacijom “Štiftung varentest”, koja već gotovo pola vijeka u Njemačkoj vodi glavnu riječ o kvalitetu roba i usluga i o tome redovno obaveštava javnost.
– Oko 90 odsto projekta finansira EU, a 10 odsto sam APOS – kaže Lela Tasić, koordinatorka projekta, dodajući da je za EU veoma važno uvođenje nezavisnog uporednog testiranja proizvoda i informisanje potrošača.
Edina Popov, predsjednica APOS, najavila je da će u narednom periodu biti sprovedena dva testiranja – ulja domaćih prizvođača i usluga u telekomunikacijama, posebno na relaciji cijena – kvalitet. Rezultati će biti objavljeni u časopisu ove asocijacije “Potrošački reporter”. Novosti

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!