Petak, 17.09.2010.

12:08

Slučaj "Pukanić": U završnoj fazi

Suđenje šestorici optuženih za ubistvo suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića nastavljeno u zagrebačkom županijskom sudu.

Izvor: Tanjug

Default images

Suđenje je nastavljeno podnošenjem konačnih dokaznih predloga tužilaštva i odbrane optuženih.

Inače, suđenje je započeto februara ove godine, a sada ulazi u završnu fazu, tako da se uskoro može očekivati iznošenje obrane optuženih koji to nisu učinili na početku suđenja.

Odbrana je najavila da će se deo njenih dokaznih predloga odnositi na nove okolnosti proizišle iz telekomunikacionog veštačenja.

Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala predložiće čitanje tekstova iz Pukanićevog nedeljnika o duvanskoj mafiji, ali i istrazi u Holandiji koja se vodila protiv Sretena Jocića, optuženog da je organizator ubistva, i njegova kuma Slobodana Đurovića, optuženog da je bio veza između Jocića i atentatora.

Veštak za telekomunikacije Miroslav Baće juče je završio svedočenje o veštačenju telefonskih kontakata optuženih, nekih svedoka, ali i Pukanića.

Pored osoba s kojima su optuženi razgovarali, veštačenjem se otkrivaju i mesta na kojima su bili u trenutku poziva. Nalaz ima više od 750 strana, a Baće je na njemu radio dva meseca.

Analizom komunikacije optuženih pokušava se dokazati da su se optuženi tokom priprema ubistva mobilnim telefonima intenzivno dogovarali i kretali u blizini Pukanićeve redakcije i stana.

Pukanić je ubijen 23. oktobar 2008, u centru Zagreba, a sedam dana posle ubistva uhapšen je veći deo umešanih u taj zločin - Robert i Luka Matanić, Amir Mafaljani, Slobodan Đurović i Milenko Kuzmanović.

Kuzmanovića, koji je posle nekog vremena pušten, uhapsila je policija Srbije, kao i Željka Milovanovića, dok se Gudurić predao policiji u BiH u februaru, uoči početka suđenja, a potom je izručen Hrvatskoj.

Milovanoviću, kome se u Zagrebu sudi u odsustvu, u Beogradu se, zajedno s Kuzmanovićem i Jocićem sudi za isto krivično delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: