Hrvatski mediji i javnost na iznenađujući način dočekali su vest da kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić postaje novi igrač Mladosti iz Zagreba. Mnogi su očekivali da će potpisivanje najboljeg igrača nedavno završenog Evropskog prvenstva izazvati odbojnost, a desilo se upravo suprotno, jer su ga prisvojili. Kako piše Jutarnji list, Vanja je u stvari „njihov,“ jer mu je otac Hrvat, a majka Srpkinja, pa poseduje oba državljanstva, a samo je splet okolnosti bio da posle razvoda braka dođe sa majkom u Beograd, a ne krene sa ocem u Istru.

Jedan od vodećih tamošnjih medija otišao je i korak dalje u svojatanju podatkom da je dvadesetosmogodišnji vaterpolista kršten u beogradskoj katoličkoj crkvi te da mu je kršteno ime Franjo. Ovaj medij podseća da je pre 21 godinu isto učinio i Beograđanin Igor Milanović, kada je bio proglašen za najboljeg igrača sveta.

Sa druge strane, mišljenja javnosti su oprečna, bar ako je suditi po komentarima na internetu. Ljubitelji sporta u Srbiji Vanji Udovičiću žele sve najbolje uz razumevanje da je otišao za novcem koji nije mogao da mu pruži Partizan, jer se spekulisalo i o njegovom dolasku na Banjicu. Tek po koji komentar osuđuje prelazak baš u Mladost, uz opasku da su država i Vaterpolo savez morali da stanu konkretnije uz njega u konfliktu sa Pro Rekom i italijanskom federacijom kada su pokušali da ga nateraju da igra pod njihovom zastavom. Dolazak kapitena Srbije odobrava i javnost u Hrvatskoj, uz argumentaciju da će doneti puno timu Mladosti, da je katolik, ali i da je krajnje vreme da se prestane sa netrpeljivošću sa obe strane Drine i Dunava.

Udovičić: Ne bojim se reakcija

– Ovo je veliki izazov, doći u Zagreb i igrati za Mladost. Ipak je to najtrofejniji klub, takav rejting ima u evropskoj javnosti. Nadam se da ću moći da pružim ono što se od mene traži. Drago mi je što smo se brzo dogovorili. Ne bojim se reakcija, dokazao sam se u bazenu. Stojim iza svojih postupaka, jer sam dokazao kvalitet – rekao je Udovičić, koji će nositi kapicu sa brojem 7.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari