Capital.ba

Građevincima 10 milijardi

09.09.2010. / 8:00

BEOGRAD, Vlada Srbije će već na sjednici u četvrtak građevinskim firmama odobriti podsticaj, odnosno finansiranje projekata vrijednih deset milijardi dinara.
Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je u srijedu u Kragujevcu da će do kraja godine građevinskoj operativi biti povjereni projekti vrijedni još osam milijardi dinara. Riječ je o državnom i projektima lokalnih samouprava o podsticaju ove privredne grane. U Kragujevcu će se, recimo, iz tih sredstava finansirati gradnja zatvorenog bazena, vrijedna 3,6 miliona evra.
Govoreći o štrajku upozorenja koji su u srijedu organizovali sindikati građevinara, Dulić je rekao da se nada da će se na tome i zaustaviti i da je Vlada prihvatila da razgovara sa radnicima, iako su, kako je rekao, njihovi problemi više u rukama poslodavaca nego države.
– Dobro je što su građevinskoj operativi obezbijeđeni poslovi. Svi ovi projekti će biti plaćeni i ne smije se više dogoditi da država duguje građevinarima – rekao je ministar. Novosti

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!