Capital.ba

Posao dobila 54 radnika

30.08.2010. / 14:45

ZVORNIK, Sa evidencije zvorničkog Biroa za zapošljavanje u avgustu su brisana 54 radnika, od kojih se najveći broj zaposlio u okviru projekta Vlade Republike Srpske /RS/ za zapošljavanje pripravnika, saopštio je danas koordinator poslova ovog biroa Goran Petrović.

Petrović je rekao novinarima da se na Birou, zaključno sa 1. julom,  nalazi 5 059 lica koja aktivno traže posao, dok ih se još 2 703 nalazi po drugom osnovu.

Podsjetivši da se na Birou nalazi 120 lica sa ekonomskim fakultetom, Petrović je rekao da su deficitarna zanimanja mašinski, građevinski i elektro inženjeri.

Petrović je podsjetio da u strukturi nezaposlenih najviše ima kvalifikovanih radnika 1 736, a najmanje sa višom stručnom spremom 110.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!