Kosovo: U eksploziji šestoro povređenih

D. ZEČEVIĆ

29. 08. 2010. u 09:32

U eksploziji izazvanoj aktiviranjem ručne bombe u ugostiteljskom objektu u selu Bostane jedna osoba teže povređena

U eksploziji izazvanoj aktiviranjem ručne bombe u ugostiteljskom objektu u selu Bostane, u opštini Novo Brdo na Kosmetu, povređeno je šest osoba, od kojih jedna teže. Po rečima Stojana Sekulića, direktora Kliničko-bolničkog centra iz Prištine izmeštenog u Gračanici, povređeni su van životne opasnosti, a Ćazim Jašari (58), koji je zadobio povrede u predelu stomaka, operisan je i njegovo stanje je stabilno.

PUŠTENI KUĆAMA
Petorica meštana kojima su, uglavnom, povređene ruke i laktovi od gelera, kako saznajemo u KBC u Gračanici, u nedelju su pušteni kućama, dok je stanje Ćazima Jašarija posle operacije stabilno. I pored toga što nije bilo ozbiljnijih posledica, meštani Bostana su uznemireni incidentom, jer kažu da do sada sličnih razmirica nije bilo.

Prostrelne rane od gelera u predelu donjih i gornjih ekstremiteta zadobili su i maloletni V. K. i D. Đ., kao i Marko Ivković (23) i braća Besim (29) i Azir Jašari (33).

Po navodima meštana ovog sela u kome živi dvadesetak srpskih i petnaest romskih porodica, incident se dogodio u subotu uveče oko 22 sata u improvizovanom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u centru sela. Povod okupljanja meštana bila je proslava seoske slave, a incidentu je prethodila svađa okupljenih posle koje je došlo do tuče.

- Dvadesetpetogodišnji Srbin, za kojim policija i dalje traga bacio je dve eksplozivne naprave na grupu ljudi, pri čemu je jedna eksplodirala - potvrdio je i Ismet Hašani, regionalni portparol policije.

Policija isključuje da je motiv ovog napada etničkog karaktera, a uviđaj su obavili i pripadnici KFOR.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Naim Alija

29.08.2010. 15:25

@luka - Pa nadamo se da ce vlada uhapsiti napadaca mrs iza resetke nekoliko godina

MK

29.08.2010. 22:37

@luka - Nece njega niko uhapsiti jer je on Srbin, a bombu je trebao da baci Albanc, na nesrecu identifikovali su ga kao Srbina.

albanacsakosova

29.08.2010. 16:04

Zelim svim povredjenima brz oporavak, ali isto toliko zelim da mediji budukorektne u izvestaju, da na ovom tragicnom incidentu nisu umesali prstealbanci jer tamo prisutnih albanaca nije ni bilo. Povredjeni su mestanisela Bostane koji su zajedno slavili srbi i romi, a napadac je identifikovani srbin.Svakom normalno coveku se dize kosa na glavi kada cita o ovimzlocinackim aktima, i normalna je reakcija svakog gradjanina da je to etnicki motivisano,ako nema tacnih informacija o tragicnom incid

cigan

29.08.2010. 18:26

@albanacsakosova - Da vi ste fini.Video je sav svet kada onaj lomi krst i skace po krovu Crkve ko kengur a odozdo druga grupa potpaljuje vatru,treca napada i pali srpske kuce i ciganske.

pecanac

29.08.2010. 19:55

@albanacsakosova - Albanci su dobri oni ne bacaju bombe oni su hirurzi vade bubrege pa prodaju da bi preziveli posto industrije nema zivela droga banditizam kriminal to je njihova religija .

albanacsakosova

29.08.2010. 19:57

@albanacsakosova - A ko je ova vasa opaska odgovor na moj komentar, onda nisi dostojan mog odgovora, jer ja nisam uvredio nikog. Polemisi sa sebi ravnima jer ja nespadam u tu kategoriju.

mdrobac

29.08.2010. 20:13

@albanacsakosova - kada će te VI;VI,srbi ukapirati da se neradi o Albancu????,nego Građaninu,srbije,a srba je namanje u vladi SRBIJE,oni su članovi, NVO,-kandić?????

kamer

30.08.2010. 15:35

@albanacsakosova - Pečanac i ja sam pečanac ali komentar ne valja.Zbog osvete nekog nekulturnog čoveka ne treba da se uvrdu svi srbi.Jer i sam kave srbe ima ima i kod nas takvi.Zločin je zločin i tu svi moramo se složiti.

Rada

08.09.2010. 23:02

@albanacsakosova - ali upravo zato ne mogu da shvatim da te divljake kauboji i evropske sile podrzavaju. upravo su te palikuce koji kosovo otimaju takodjer hriscani tj. krste se. ja mislim da je razumljivo sta sam sa time hteo reci. imam poznanika albanca, koji je predivan covek i deli misljenje svih postenih ljudi. cak se jadnik stidi sto je kosovski albanac, sta se dole dogadjalo, sa komsijama, gde su decenijama zajedno ziveli. kome treba za ovo da se "zahvalimo"? ono djubre bler je prvi zapoceo.

Sheki

29.08.2010. 20:25

pecanac...odake toliko mrznje prema albancima...zar ti nije sramota da tako nesto pise. A sta ste vi bolji...8000 hiljada ste ubili u Srebernicu i jos kazete da nije tacno..15 000 na kosovu samo civile zene i djecu sram te bilo kome prodajes pameti ...Bezi.

srki

30.08.2010. 11:37

@Sheki - Koga bre ti lazes za 15000 na Kosovu sram te bilo.Pa i onaj  Bler je tvrdio da je bilo 10000 mrtvih siptara.Pa ko onda laze ti ili bljer?

kamer

30.08.2010. 15:27

@Sheki - A 10 000 ludsko nevine živote večinom žene i deca za tebe nisu dosta.I ne dreba o toj temi da pričamo nego da nešto popravimo da se nam ne desi više u ovim prostorima.

sarplaninac

30.08.2010. 10:25

Zalosno je ovo što se dešava, žalosna su i prepucavanja na etničkoj osnovi, postoje dve vrste čoveka, nečovek i čovek tjs, ljudi i neljudi, veroispovest i nacionalnost ne znače ništa za nedela! Postoje pošteni Srbi i Albanci i nepošteni! nemojte generalizovati stvari!Pozdav sa kosmeta