King of Leon su završili snimanje svog novog albuma „Come Around Sundown“ u Njujorku i otvoreno priznaju da je ovo snimanje bilo mnogo zahtevnije i depresivnije od snimanja prethodnog albuma u Nešvilu.

Pevač Kejleb Folovil objašnjava: „To je bilo vrlo depresivno iskustvo. Da smo snimali u Nešvilu, posle studija bih igrao basket ili se glupirao okolo. Ovde sam se budio ujutru, jurio taksi i provodio po 12 sati u studiju bez prozora. Osećao sam se kao da idem u kancelariju. Ali ne mora to baš da bude loše.“

Ipak Kejleb smatra da je to što su prethodni album snimali u prestonici kantri muzike, pomoglo da se na „Use Somebody“ čuju njihovi južnjački koreni.

– Mi smo na neki način ponovo otkrili našu kanti stranu. Da smo album ponovo snimali u Nešvilu okruženi kantri muzikom sa svih strana, ne verujem da bi to bio slučaj – kaže Folovil.

Kings Of Leon najavljuju objavljivanje svog petog po redu studijskog albuma pod nazivom „Come Around Sundown“ za 18. oktobar (Velika Britanija) i 19. oktobar (SAD). Ovaj album, naslednik veoma uspešnog „Only By The Night“ iz 2008, pokušava da ponovi uspešnu formulu sa istim producentima – u pitanju su ponovo Anđelo Petraglia i Žakir King, a snimanje je obavljeno u njujorškim Avatar studijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari