Demokratska partija spremna je da podrži Mladena Ivanića, kandidata opozicione koalicije „Zajedno za Srpsku“ za srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim opštim izborima u BiH, ali će konačnu odluku o tome donijeti članovi Glavnog odbora Demokratske partije na sjednici zakazanoj za nedjelju, 29. avgust.


Lider Demokratske partije Dragan Čavić rekao je da ova stranka „ima hiljadu argumenata koji je opredeljuju da podrži Ivanića“ i da smatraju da je on ubjedljivo najbolji kandidat iz Republike Srpske za srpskog člana Predsjedništva BiH. „Slažemo se u brojnim političkim pitanjima i to je razuman razlog zbog kojeg dajemo ovu podršku“, rekao je Čavić novinarima u Banjaluci nakon sastanka rukovodstva DP-a i Partije demokratskog progresa.

Lider Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić izrazio je zahvalnost rukovodstvu DP-a na prijedlogu za podršku njegovoj kandidaturi za srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

– Moje iskreno opredjeljenje je da je veoma bitno da opozicija u Republici Srpskoj što je moguće više bude udružena, jer smatram da je to način na koji se nedemokratska vlast u RS jedino može skinuti – istakao je Ivanić.

Ivanić je dodao da PDP ima mnogo zajedničkih stavova sa DP-om, posebno u vezi sa ekonomskom i političkom situacijom u Srpskoj, za koje cijene da „sve više ide ka svojevrsnoj ekonomskoj katastrofi, što je vidljivo iz izvještaja o konsolidovanom budžetu RS iz kojeg se vidi da je Srpska potrošila 450 miliona konvertibilnih maraka više nego što je mogla i imala“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari