Capital.ba

Za godinu dana 8888 penzionera više

22.08.2010. / 12:37

BANJALUKA, Broj korisnika penzija u Republici Srpskoj (RS) u junu u odnosu na maj povećan je za 829, a u odnosu na isti mjesec prošle godine za 8 888 ili 4,1 odsto, podaci su Mnistarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS.

        Iz Ministarstva poručuju da i pored značajnog povećanja broja penzionera, što uzrokuje povećanje potrebnih sredstava za isplatu penzija, Fond Penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) i Vlada Srpske uspijevaju da održe postignuti nivo isplatnog koeficijenta, kao i redovnost u isplati.

        Prosječna penzija za juni 2010. godine iznosila je 319,62 KM, što je približno isti nivo kao i za prethodnu majsku penziju, dok prosječna penzija u odnosu na prosječnu platu u RS (774 KM) iznosi 41 odsto.

        Najniža samostalna penzija iznosi 160 KM, a najviša isplaćena po opštim propisima je 1.564 KM. Srna

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Za godinu dana 8888 penzionera više

    1. penzioner

      http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/media/vijesti/Pages/Odrzana_165_redovna_sjednica_Vlade_Republike_Srpske.aspx

      Za povezivanje staža i uplatu doprinosa radnicima koji su ostali bez posla u stečaju , likvidaciji ili privatizaciji tvrtke od 2004. godine Vlada je utrošila oko 124 milijuna maraka za 39.144 radnika u 223 poduzeća .