Capital.ba

Još oko 18.000 građevinara najavilo štrajk za 8. septembar

20.08.2010. / 13:42

BEOGRAD, Još oko 18.000 građevinara u Srbiji, iz Granskog sindikata Nezavisnost, najavilo danas da će 8. septembra stupiti u generalni štrajk upozorenja zbog stanja u kom je građevinska industrija.
Samostalni sindikat radnika građevinarstva ranije je najavio da će s više od 25.000 članova takođe 8. septembra stupiti u jednočasovani štrajk upozorenja na gradilištima širom Srbije.
Predsjednik granskog sindikata građevinara Nezavisnost Ranko Drljević kazao je danas, na konferenciji za novinare, da će prekid rada biti organizovan od 10.00 do 11.00 u svim preduzećima.
Osnovi zahtjevi tog sindikata su pravo na dostojanstven rad primjeren evropskim standardima, zaključenje granskog kolektivnog ugovora i ugovora kod poslodavaca, redovne isplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje radi ostvarenja prava na liječenje i penzionisanje, strogo sankcionisanje rada na crno i revizija kupoprodajnih ugovora u svim preduzećima.  Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Još oko 18.000 građevinara najavilo štrajk za 8. septembar

    1. James Boban

      Мислим да грађевинари требају да блокирају све путеве у Србији и да траже пад Владе и формирање Владе Националног Спаса.