Capital.ba

U Sloveniji 10,5 odsto nezaposlenih

18.08.2010. / 13:54

LJUBLJANA, Stopa nezaposlenosti u Sloveniji je u junu na mjesečnom nivou ostala nepromjenjena, tako da u toj državi i dalje ima 10,5 odsto nezaposlenih osoba.
Za mjesec dana se povećao broj radno aktivnih stanovnika za oko 460 lica, saopštio je državni statistički ured.

U junu je u Sloveniji registrovano 98.187 nezaposlenih lica dok ih je u maju bilo 98.401, od čega je u junu bilo nezaposleno 51.373 muškarac i 46.814 žena.

U junu je Slovenija imala radno aktivnih 839.333 stanovnika, a mjesec dana prije 838.870 od čega je bio 751.280 zaposlenih lica i 88.053 samozaposlenih.

Broj radno aktivnih lica se najviše u junu povećao u finansijskim i osiguravajućim djelatnostima, zatim u stručnim, naučnim i tehničkim djelatnostima, zdravstvu i socijalnoj zaštiti i drugim raznim poslovima djelatnosti.

Broj radno aktivnih se najviše smanjio u prerađivačkim djelatnostima, građevinarstvu i obrazovanju.  Beta

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!