Capital.ba

Broj zaposlenih manji za 400

18.08.2010. / 9:13

LIVNO, Broj zaposlenih u šest opština Livanjskog kantona u proteklih 12 mjeseci smanjen je za oko 400, a  broj nezaposlenih prijavljenih u evidenciju opštinskih službi za zapošljavanje veći je za oko 180 lica, izjavio je direktor kantonalnog Zavoda za zapošljavanje Ante Omazić.

On je dodao da se od avgusta prošle do avgusta ove godine zbog ekonomske krize, koja je dovela do poremećaja u poslovanju brojnih subjekata u privatnom sektoru, smanjenja obima poslovanja i problema na tržištu, broj zaposlenih smanjio, jer su mnogi poslodavci otpuštali radnike kao tehnološki višak.

Omazić je lokalnim medijima u Livnu rekao da je u avgustu prošle godine u opštinama Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar u privatnom i javnom sektoru bilo zaposleno ukupno oko 9 700 radnika, a u avgustu ove godine oko 9 300 radnika ili 3,1 odsto manje, što, kako je naveo, nije mali broj u odnosu na broj stanovnika u Livanjskom kantonu.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!