• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malović: Kalinić za nekoliko dana u Srbiji

Ministarka pravde Snežana Malović izrazila je danas očekivanje da će pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić u narednih nekoliko dana biti izručen Srbiji iz Hrvatske.

Ona je pozdravila donošenje odluke hrvatskih vlasti o izručenju Kalinića.

Hrvatski ministar pravde Dražen Bošnjaković ranije danas je potpisao rešenje o izručenju Sretka Kalinića Srbiji.



Malović je na konferencij za novinare rekla da će Kalinić po izručenju biti smešten ili u Okružni zatvor u Beogradu ili u neki drugi zatvor u Srbiji, što će biti utvrđeno posle konsultacija sa Upravom za izvršenje zatvorskih sankcija.

Ministarka je podsetila da su Srbija i Hrvatska 28. juna potpisale sporazum o međusobnom izručenju svojih državljana i ukazala da Srbija i Hrvatska više neće biti sigurne kuće za kriminalce.

Ministarka Malović je Tanjugu juče rekla da iz bezbednosnih razloga svi detalji vezani za datum, mesto, vreme i način izručenja ne mogu biti poznati javnosti i da će taj postupak biti sproveden uz najviše bezbednosne mere.

Ministarka je podsetila da bi izručenjem Kalinić bio prvi okrivljeni koji je izručen po osnovu nedavno potpisanog Ugovora o izručenju između Srbije i Hrvatske.

Kalinić je u odsustvu osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i 40 godina zbog učešća u 19 ubistava, tri otmice i dve terorističke akcije.

Zbog toga što mu je suđeno u odsustvu, Kalinić će moći da zahteva ponavljanje suđenja, a portparol Specijalnog suda Maja Kovačević je rekla da sud, po pravilu, usvaja takve zahteve, ukoliko su blagovremeni.

Kovačevićeva je precizirala da se suđenje ponavlja, "ali samo u odnosu na to lice, ne dotičući u pravosnažnost presude u odnosu na sva druga lica".

Kalinić je uhapšen u Zagrebu 9. juna.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image