Pesma o Bin Ladenu na albanskom

Na forumu albanskih islamista u Makedoniji, kao i na portalu Jutjub objavljena pesma posvećena Osami Bin Ladenu, ispevana na albanskom jeziku. Iz makedonske Islamske verske zajednice saopšteno da slične pesme uglavnom pevaju vehabije u Skoplju.

Na Internet portalu Jutjub pojavila se pesma posvećena lideru terorističke organizacije Al Kaida, Osami Bin Ladenu, ispevana na albanskom, koja se prethodno pojavila na forumu albanskih islamista u Makedoniji, prenela je agencija INA.

Na video zapisu nema podataka o kompozitoru i tekstopiscu, a ne zna se ni ko je pesmu poslao na Jutjub.

INA navodi i neimenovane izvore iz makedonske Islamske verske zajednice (IVZ) koji kažu da ne znaju za tu pesmu.

"Ne znamo za ovu pesmu, ali ne odbacujemo mogućnost da ovakvu pesma uglavnom pevaju vehabističke grupe u nekoliko džamija u Skoplju koji su još pod njihovom kontrolom", rekao je izvor iz IVZ-a.

Rukovodstvo IVZ-a u sukobu je sa vehabističkom grupom koja, kako prenose makedonski mediji, namerava da preuzme džamije u Skoplju i da propoveda islam na svoj način.

Poslednji incident se dogodio pre mesec dana kada je iz jedne džamije proteran skopski muftija, da bi umesto njega propovedao muftija blizak vehabističkoj grupi.

Makedonske vlasti do sada zvanično nisu objavili postojanje vehabističke grupe u Makedoniji.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво