Region

Sreda, 24.09.2008.

08:43

Ivica Todorić kupio Ciglane Zagreb

Agrokor Ivice Todorića preuzeo je većinski udeo 50,79 odsto Ciglana Zagreb čime je koncern dobio vrlo vredno zemljište na zagrebačkom Črnomercu.

Izvor: Beta

Default images

Prodaju je potvrdio direktor Ciglane Branko Šimec, drugi pojedinačni vlasnik akcija koji ima udeo od 24,79 odsto, dok njegov sin ima dodatnih 16,51 odsto akcija.

Mediji u regionu navode da će pogon Ciglana najverovatnije biti iseljen sa sadašnje lokacije. Ciglana Zagreb je osnovana 1955. godine, kao sledbenik nekadašnje Tvornice opeke u vlasništvu braće Miler, osnovane 1885. godine.

Prodaja ruskog trgovačkog lanca Lenta, za koji je Agrokor takođe zainteresovan je odgođena do oktobra, piše ruski list Vedomosti. Pregovori su prekinuti, jer se učesnici ne mogu dogovoriti o vrednosti Lente u trenucima finansijske krize na svetskom tržištu. Novi vlasnik Lente trebao je biti poznat do kraja ove sedmice.

U trci za Lentu od avgusta su američki Volmart, francuski Karfur, finski Kesko i hrvatski Agrokor, koji bi za Lentu, prema nekim procenama, trebalo da izdvoje više od dve milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

4 h

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: