Utorak, 23.09.2008.

14:56

Tužilaštvo traži podatke

Drugo opštinsko tužilaštvo zatražilo je od policije da prikupi informacije o događajima za vreme fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Jagodine.

Izvor: B92, Beta

Default images

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić, podsetio je, u izjavi za B92, da su tada navijači Crvene zvezde na severnoj tribini istakli preteći transparent "Lazovicu stići će te pravda koju deliš" upućen sudiji Okružnog suda koji je izrekao presudu Urošu Mišiću na deset godina zbog pokušaja ubistva policajca.

Takođe, fudbaleri Crvene zvezde su istrčali na teren u majicama "Pravda za Uroša" dajući na taj način podršku osobi koja je osuđena, upozorio je Zorić.

"Tužilaštvo traži od policije da se identifikuju lica koja su držala transparent, kao i da se obave razgovori i saslušaju članovi uprave FK Crvena zvezda", kaže Zorić.

"Oni bi trebalo da se izjasne da li je dozvoljeno da se na stadion unose transparenti koji sadrže pretnje, da li postoji redarska služba koja je dužna da oduzima takve transparente, kao i da se razjasni ko je dozvolio igračima da istrče na teren u majicama koje nedvosmisleno ukazuju da se podržava lice koje je osuđeno za krivično delo, pokušaj ubistva policajca", rekao je Zorić.

Događaje na utakmici Crvena zvezda - Jagodina osudili su i zvaničnici FIFA i UEFA o čemu možete čitati u rubrici Sport.

Ministarstva pravde i sporta osudila postupak kluba

Ministarstvo pravde i Ministarstvo omladine i sporta Srbije danas su najoštrije osudili postupak uprave i fudbalere Crvene zvezde, koji su na utakmici sa Jagodinom nosili majice u znak podrške osuđenom navijaču Urošu Mišiću.

U zajedničkom saopštenju dva ministarstva osuđuju se i pretnje koje su navijači Zvezde uputili sudiji Okružnog suda u Beogradu Veliboru Lazoviću, koji je Mišiću zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića izrekao zatvorsku kaznu od 10 godina.

"Takvim postupanjem se nedvosmisleno podriva i narušava autoritet nosilaca pravosudnih funkcija i države u celini", navodi se u saopštenju.
Ministarstva su podsetila da su postupak Crvene zvezde oštro osudile i Svetska fudbalska federacija (FIFA) i Evropska fudbalska unija (UEFA).

"Očekujemo od nadležnih fudbalskih organizacija da izreknu odgovarajuće sankcije za ovakvo ponašanje, u skladu sa svojim ovlašćenjima i preporukama UEFA i FIFA, koji su oštro osudili ovaj ispad", dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo omladine i sporta je još juče prvi put osudilo odluku fudbalskog kluba Crvena zvezda, dok je pomoćnik ministra pravde Slobodan Homen ranije danas rekao da vređanje sudija i nedolično ponašanje u sudnicama neće biti tolerisano.

"Više neće biti tolerisano vređanje sudija i nedolično ponašanje prilikom izricanja presuda. Ministarstvo je pripremilo izmene Krivičnog zakonika kojima će takvo ponašanje biti ocenjeno kao krivično delo", rekao je Homen agenciji Beta.

Gest fudbalera Zvezde, koji su redom izjavljivali da su želeli da se navijačima oduže na podršci, osudio je i Policijski sindikat Srbije. Sindikat je upozorio da "kriminalne i nasilničke grupe" ne treba da imaju podršku uprava klubova, sportista i medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: