Capital.ba

Hrvati odustali od Paraćinke

09.08.2010. / 18:51

PARAĆIN, Vlasnik hrvatske Akvarijus grupe Siniša Škaro odustao je od kupovine paraćinske fabrike konditorskih proizvoda Paraćinka, ističu u tom preduzeću.

“Skoro godinu dana davao je lažnu nadu rukovodstvu i radnicima, uzimao robu po povoljnijim uslovima, i sada odustao od kupovine, jer nema para, a mnogo je obećavao”, kaže Slavoljub Najdanović, predsjednik fabričkog sindikata.

On objašnjava da radnici Paraćinke sada “stežu kaiš” i sami sebi smanjuju plate, da bi opstala proizvodnja.

Najdanović je objasnio da je platni fond sa 14 miliona već smanjen na deset i da je svakog proteklog mjeseca u radničkim džepovima bilo četiri miliona manje para.

Plate su, osim toga, dodao je on, neredovne i radnicima fabrika trenutno duguje četiri lična dohotka, kao i neplaćene doprinose za penziono i socijalno osiguranje, od decembra 2008. godine.

U fabrici Paraćinka ima mnogo poteškoća, ali kada bi dobili vlasnika, sve bi drukčije bilo, naglasio je Najdanović.  Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!