Capital.ba

Predsjednik Svjetske banke u posjeti zemljama Istočne Evrope

07.08.2010. / 19:10

VAŠINGTON, Predsjednik Svjetske banke Robert Zelik posjetiće naredne sedmice tri zemlje Istočne Evrope kako bi sa zvaničnicima razgovarao “o pitanju razvoja i posljedicama svjetske ekonomske krize” na region, saopštila je pres služba te banke.

Zelik će od 9. do 13. avgusta posjetiti Bugarsku, Moldaviju i Letoniju.
Kako se navodi u saopštenju, on će se tokom posjete tim zemljama sastati sa “vladinim zvaničnicima, preduzetnicima i predstavnicima civilnog društva”.

Tri zemlje koje će posjetiti predsjednik Svjetske banke spadaju u države koje su pretrpile najteže posljedice ekonomske krize u svijetu.

Članice Evropske unije, Bugarska i Letonija trenutno koriste međunarodnu pomoć preko Evropske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda, koja je sestrinska organizacija Svjetske banke.

Bivša sovjetska republika i susjed Rumunije, Moldavija takođe dobija pomoć MMF-a.

Kako se navodi u saopštenju Svjetske banke, Zelik želi da iskoristi tu posjetu kako bi vidio na koji način institucija na čijem je čelu može da “nastavi da doprinosi ekonomskom oporavku” te tri zemlje. Beta

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!