Redovna sednica Vlade juče nije održana, a razlog za to je što su većina ministara i premijer Mirko Cvetković na godišnjem odmoru. Jovan Krkobabić, potpredsednik Vlade koji je navodno trebalo da menja predsednika Vlade, kaže za Danas da nije nadležan da odgovara na pitanje zašto nema sednice i da li je to u neskladu s prethodnim obećanjima da srpska vlada neće ići na kolektivni godišnji odmor.


– To ne pitajte mene. Sednice Vlade nema jer nema kvoruma, a i predsednik Vlade je na godišnjem odmoru, kaže Krkobabić za Danas.

Milivoje Mihajlović, šef kancelarije Vlade Srbije za medije kaže za Danas da sednica Vlade neće biti, ali da to ne predstavlja nikakav problem, jer se dešavalo da se sednice ne održavaju zbog različitih razloga. On tvrdi da uprkos tome što se sednica nije održala, to ne znači da je reč o kolektivnom godišnjem odmoru.

– Sva ministarstva i službe rade i nema kolektivnog godišnjeg odmora, naglašava Mihajlović. Prema njegovim rečima premijer se s odmora vraća u ponedeljak, tako da će se narednog četvrtka održati redovna sednica.

Nezvanično, na odmoru su premijer Cvetković, ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, ministar policije Ivica Dačić, ministarka finansija Diana Dragutinović, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, ministarka zadužena za NIP Verica Kalanović, ministar za KiM Goran Bogdanović, ministar vera Bogoljub Šijaković, kao i ministar zdravlja Tomica Milosavljević, a na odmor odlazi i Svetozar Čiplić, ministar za ljudska i manjinska prava. Saša Dragin, ministar poljoprivrede još ne koristi odmor, dok će ministar za dijasporu Srđan Srećković ići na ferije u septembru.

„Predah“ par dana

Podsetimo, premijer je nedavno izjavio da formalno proglašenog godišnjeg odmora neće biti ove, kao što ga nije bilo ni ranijih godina, a da će pojedini ministri otići na po „nekoliko dana da se odmore.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari