Tehnopolis

Sreda, 04.08.2010.

14:14

Nintendo dobio spor

Sud Velike Britanije presudio je da je uređaj R4 Magicards, koji omogućava pokretanje nelegalnih igara na Nintendovim igračkim konzolama DS, nelegalan u toj zemlji.

Izvor: Mikro

Izvor: B92

Default images

Radi se o presudi koja je doneta na osnovu tužbe kompanije Nintendo protiv kompanija Playables Limited i Wai Dat Chana, koji prozvode ovaj uređaj vredan 10 funti (12,1 evra).

Korisnici mogu preuzeti igre sa weba, snimiti ih na sporne kartice i ubaciti u ketridže za konzolu Nintendo DS. Pritom, na njih ne utiče ugrađena tehnologija koja sprečava korisnike da pokreću nelegalan sadržaj. Sudija Džastis Flojd, u odgovoru na tvrdnju proizvođača kartica da su one namenenje pokretanju igara razvijenih u domaćoj radinosti, rekao je da sama činjenica da uređaj može da se koristi u legalne svrhe ne predstavlja odbranu.

Ekonomski uticaj spornog uređaja na Nintendo je veliki, jer kartica može da uskladišti veliki broj licenciranih Nintendovih igara za igračku konzolu DS.

Nakon presude, uvoz, prodaja i reklama kartica R4 Magicards na teritoriji Velike Britanije biće nelegalni.

Prema navodima predstavnika Nintenda, sud je ustanovio da je proizvođač spornih kartica zaobišao Nintendovu zaštitu kako bi omogućio pokretanje nelegalnih i kućnih aplikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

23 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: