Capital.ba

Najavljen nastavak saradnje sa IFAD-om

30.07.2010. / 14:33

BIHAĆ, Zamjenik predsjedavajućeg Opštinskog vijeća Bihać Željko Mirković primio je danas visoku delegaciju Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede /IFAD/, koja boravi u tom gradu radi procjene realizacije projekata na području Unsko-sanskog kantona.

Mirković je zahvalio delegaciji IFAD-a na dosadašnjoj pomoći, ističući da je uvjeren da će obilaskom terena biti zadovoljni realizovanim projektima, koji su građanima olakšali život.

Opština Bihać je od 2009. godine IFAD-u aplicirala određenim projektima i ostvarila odlične poslovne rezultate, koji se ogledaju u rješenju intfrastrukture u više mjesnih zajednica.

IFAD je do sada finansirao izgradnju kanalizacionog sistema Orljani 1, lokalnog puta Vrkašić, kanalizacionog sistema Orljani 3, nabavku opreme za Udruženje mljekara Bihać, nabavku opreme za Udruženje plasteničara Bihać, sufinansirao uvođenje standarda ISO 9000 u privredni subjekt “FAHD”, te odobrio kredite za 163 farmera u visini od 646.300 KM i za pravna lica u visini od 415.000 KM.

Opština Bihać je uz pomoć IFAD-a realizovala te projekte putem Zavoda za prostorno uređenje Bihać.

Mirsad Kurić, direktor JU “Zavod za prostorno uređenje” istakao je realizaciju projekta fekalnog kanala u Mjesnoj zajednici Orljani, navodeći da su opština sa 50.000 KM i IFAD sa 100.000 KM zaštitila građane od zaraze.

“Sa načelnikom opštine Hamdijom Lipovačom imamo spremne projekte kojima ćemo aplicirati prema IFAD-u, a  velika nam je želja okončanje radova na Orljanima, gdje još treba i sredstva i rada”, dodao je Kurić.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!