Subota, 20.09.2008.

01:44

Rasprava o novom zakonu

Novi zakon o bezbednosti u saobraćaju zajedno će predložiti Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo za infrastrukturu.

Izvor: Večernje novosti

Default images

Kako pišu “Večernje novosti“, u toku sledeće nedelje predlagači će saslušati primedbe stručne javnosti na postojeći tekst, tako da se njegova konačna verzija još ne zna.

Osim zbog mnogobrojnih izmena koje je policija unela u zakon i koje su ga umnogome obesmislile, eksperti protestuju i zbog činjenice da će zvanični predlagač biti i MUP.

Napominju da je u evropskoj praksi nezabeleženo da jedan takav akt potpisuje ministarstvo koje će ga i sprovoditi.

U Komitetu za bezbednost saobraćaja kažu da je MUP-ov tekst zakona u pravno-tehničkom smislu loš i nejasan.

Stručnjaci Komiteta za bezbednost saobraćaja ostaju pri stavu da će, ako do 1. oktobra ne bude usvojena čista verzija zakona, otići u Skupštinu Srbije i tražiti podršku od političkih partija.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je za “Novosti” da će novi zakon o bezbednosti u saobraćaju biti usvojen do kraja godine.

Pre nego što ga Vlada uputi u skupštinsku proceduru, svoje mišljenje o njemu daće 12 resornih ministarstava i sekretarijata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: