Preticanje uzrok nesreće kod Vranja

Tanjug

27. 07. 2010. u 13:55

Do nesreće je došlo kada je Isni B. upravljajući "pasatom", iz pravca Leskovca, nepropisno preticao teretno vozilo, prešao na levu traku i udario u "reno scenik"

VRANjE-VLADIČIN HAN - Uzrok teške saobraćajne nesreće, u kojoj su poginule dve osobe, jedna je lakše, a tri su teško povređenje, je nepropisno preticanje, saopštila je danas vranjska Policijska uprava.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u ponedeljak uveče oko 20:25 časova, na putu E-75 Niš-Vranje, ispred tunela kod sela Manajle u opštini Vladičin Han, poginuli su Isni B. (29) i Abdula B. (32) iz Hrvatske, teško je povređen Lazam B.(35) iz Makedonije, a lakše povrede zadobili su poljski državljani Ireneus K. (44), Božena K.(40) i K. K.(12).

Do nesreće je došlo kada je Isni B. upravljajući automobilom marke "pasat", hrvatskih registarskih oznaka, iz pravca Leskovca ka Vranju, otpočeo nepropisno preticanje teretnog vozila, prešao na levu saobraćajnu traku i direktno udario u automobil "reno scenik", poljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Ireneus K.

Pasat je, zatim, udario u teretno vozilo nad kojim je Isni B. vršio preticanje.

Povređenim licima lekarska pomoć je ukazana u Medicinskom centru u Vranju.

Uviđaj su izvršili istražni sudija Osnovnog suda u Vranju, zamenik osnovnog javnog tužioca u Vranju i policijski službenici Policijske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije