Slobodna Bosna o "pomračenju uma" Aleksandra Vučića: Učio od Miloševića, čini se da ga je odavno nadmašio 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Njujorka da Srbi nisu genocidan narod i dodao da su „slabiji mnogo, ali da će uzvratiti svaki udarac jer Srbija brani svoj obraz i slobodu“.

– Ako ja pitam ove ljude ovdje, zbog čega se donosi ova rezolucija, koja je namera i ko je donosi i zašto u ovom trenutku i hoće li to da ujedini bilo koga u BiH i u regionu? Ne, ništa nije podelilio više region. Nikada niko nije mogao da donese dobru odluku od ove koju su doneli Nemci i Sarajevo, rekao je Vučić, prenosi portal Slobodna Bosna.

Ovaj portal prenosi da je Vučić razgovarao sa „našim prijateljima“, te da oni očekuju preko 100 glasova „za“ od 193 zemlje.

„Mi nismo genocidan narod! Pamtimo! Ponosna Srbija i Srpska“, pisalo je na Kuli Beograd, a video je na Instagramu podelio i predsednik Srbije.

Slobodna Bosna navodi da su usledile reakcije na društvenim mrežama, a jedna od njih glasi:

„Ludilo je eskaliralo… Jadni mi. Ovo je nerealno“!

Ovaj portal ističe da je predsednik Srbije nastavio sa pokušajima obmane javnosti i u Njujorku, lobirajući protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici, izmišljajući formulacije koje ta Rezolucija uopštee ne sadrži, poput genocidnog naroda.

„Činjenica da se u Rezoluciji uopšte ne spominju niti Srbi, nije omela srpskog predsednika da nastavi putem kojim je krenuo još za vreme rata, obnašajući dužnost Miloševićevog ministra informiranja. Vučić je ipak učio od najgoreg, no čini se da je učenik odavno nadmašio učitelja“, navodi Slobodna Bosna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari