Privreda

Počinje 13. Sarajevo biznis forum

Počinje 13. Sarajevo biznis forum
Foto: VLADA KS | Počinje 13. Sarajevo biznis forum

SARAJEVO – U Sarajevu je otvoren 13. Sarajevo biznis forum (SBF), koji će biti trajati 22. i 23. maja.

Prisutnim brojnim zvaničnicima, poslovnim liderima, političkim predstavnicima i ekonomskim stručnjacima na otvaranju su se obratili, između ostalih, ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović i Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

U ime Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva privrede KS, kao strateškog partnera Sarajevo biznis forum, resorni ministar Zlatko Mijatović je rekao da se Sarajevo biznis forum etablirao u regionalnoj i globalnoj poslovnoj zajednici kao najvažniji poslovni i investicioni forum u jugoistočnoj Evropi.

"Svjesni smo da je za dugoročan rast i razvoj potrebna zdrava i snažna ekonomija zasnovana na proizvodnji, razvoju preduzetništva, privlačenju investicija, uspostavljanju i jačanju javno-privatnog partnerstva. To su temelji na kojima želimo da izgradimo privredu koja će služiti kao model zdrave i jake privrede u našem regionu. Ovo je naše opredjeljenje i želimo da svi vi, sadašnji i potencijalni investitori, znate da u nama imate pouzdanog partnera, koji će učiniti sve što je potrebno da vaša investicija bude sigurna i uspješna", rekao je ministar Mijatović istakavši da Sarajevo ima sve potrebne uslove za ekonomski rast i razvoj.

"Pozivam vas da istražite prednosti ulaganja u Kanton Sarajevo i postanete dio naše poslovne zajednice", rekao je ministar Mijatović.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i premijer KS Nihad Uk.

U okviru 13. Sarajevo biznis forum, prisutni će imati priliku slušati i aktivno učestvovati u ključnim temama regionalne perspektive članstva u EU, njegove šire implikacije na rast i integraciju, dobiti uvide u vladine strategije, programe i inicijative za promicanje boljih ekonomskih izgleda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije