Milivojević najavio protest u Užicu: Nećemo prazne stadione, a pune bolnice 1Foto: Miljko Stojanović

Nećemo prazne stadione, a pune bolnice, poručili su iz Demokratske stranke danas ispred zgrade Vlade Srbije, apelujući na hitno rešavanje požara na deponiji Duboko u Užicu. Predsednik DS Srđan Milivojević naveo je kako je Užičanima i drugim stanovnicima Zlatiborskog okruga uskraćeno ustavno pravo, dok je doktor hemijskih nauka i potpredsednik DS Branimir Jovančićević istakao da posledice požara mogu imati i smrti ishod.

Danas je, rekao je Milivojević, zakazan protest u Užicu u 18h.

Užičani su, podseća Milivojević, prošli put rekli ili će zatvoriti deponiju, ili će deponija zatvoriti Užice, prenosi N1.

„Iz SNS u Užicu stalno ih uveravaju da je to okončan projekat, da se deponija betonira. Međutim, to ne piše u ekspozeu Miloša Vučevića. On kaže da će Vlada u ovoj godini pokrenuti 40 projekata vrednih od više 70 miliona evra koji se tiču smanjenja zagađenja vazduha u najkritičnijim gradovima od kojih je jedan i Užice“, kazao je Milivojević.

Vlada koja daje milijardu evra za nacionalni stadion, koja daje nekoliko desetina miliona evra za EXPO, ne može da da samo 70 miliona evra za zagađen vazduh u Srbiji, ocenio je on.

„Nećemo prazne stadione, a pune bolnice. Nećemo trovačnice u našim gradovima. Zakleo sam se kao narodni poslanik da ću po najboljem znanju i umeću braniti Ustav Republike Srbije. Član Ustava nedvosmisleno kaže da svako ima pravo na zdravu životnu sredinu i potpunu i blagovremenu informisanost o stanju životne sredine. To ustavno pravo je ovog trenutka uskraćeno građanima Užica“, rekao je on.

Milivojević i profesor Branimir Jovančićević će danas biti u Užicu na protestu.

„On će danas, kao jedan od najvrsnijih stručnjaka iz oblasti zaštite životne sredine, reći danas šta ovaj akcident znači za Užice i region. Ovo više nije alarmantan događaj gde je samo ugroženo Užice, već čitava Zapadna Srbija“, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari