Vesti

Udarena devojka nakon guranja oko biračkih kutija: Hitna i policija kod Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Autor: Sanja Kosović

Izvor: N1

Udarena devojka nakon guranja oko biračkih kutija: Hitna i policija kod Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Izvor: N1

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu trebalo je danas da budu održani izbori za studentski parlament, a dan je počeo incidentima - tako što su dve devojke udarene, a bilo je i guranja i čupanja, javlja reporterka N1. Došle su i Hitna pomoć i policija. Kod Filozofskog fakulteta stigla je i policija.

Danas se organizuju ponovljeni izbori za parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a grupa studenata i dalje pokušava da ih blokira, upozoravajući na nedostatak legitimiteta.

Kako javlja reporterka N1, od jutros se desilo nekoliko incidenata, došla je i Hitna pomoć, a povređena je predsednica Studentskog parlamenta Ivana Macak.

Oko 6h su predstavnici neformalne grupe Stav došli kako bi blokirali biračko mesto koje se otvara u 8h, ali su tu u fakultetu, odnosno u kafiću gde se održavaju izbori, već bili predstavnici izborne komisije i Saveza studenata koji su jedini kandidati na izborima.

Oni su bili zaključani ujutro do nešto pre 8h, kada je planirano da se otvaraju biračka mesta, ali tada su „Stavovci“ barikade uklonili i ušli unutra kako bi blokirali biračke kutije. Iz Saveza studenata su počeli da ih brane, i od 15 do 20 minuta je trajalo otimanje oko kutija. Bilo je gurkanja, čupanja i sl, javlja reporterka N1.

A kada su predstavnici Stava uzeli jednu biračku kutiju, došlo je do većeg incidenta kada je Aleksandar Gajić, inače član SNS, udario laktom Ivanu Macak, predsednicu Studentskog parlamenta, koja je inače iz Saveza za studente, jedinog kandidata na ovim izboria. Udario je tom prilikom i Milu Pajić iz neformalne grupe Stav. Macak je nakon tog udarca pala na pod. Od tada je situacija smirena, mada se osećaju tenzije.