Ljepota

Koja je idealna visina štikle?

Koja je idealna visina štikle?
Foto: Pixabay | Koja je idealna visina štikle?

Kada je riječ o visokim potpeticama, mišljenja su podijeljena. Dok ih neke žene povezuju sa elegancijom, druge asocira na bol i nelagodu.

Ako ste dio ove druge grupe, moguće je da jednostavno još niste pronašli najbolju visinu potpetice za sebe i svoja stopala.

Stopala svake osobe su različita, tako da ne postoji jedinstveni pristup kada je u pitanju izbor savršenog para potpetica.

Koja je udobna visina štikle?

Najudobnija visina potpetice će se razlikovati od osobe do osobe i zavisiće od oblika vašeg stopala, vrste cipela i iskustva sa nošenjem istih. Prosječna visina pete je oko 7,5 cm. Ovo spada u raspon srednje visine, koji obično između 5 i 7,5 cm. Ovo je najklasičnija visina potpetice, a pete srednje visine treba da budu dovoljno udobne za nošenje tokom cijelog dana.

Ipak, najbolja visina potpetice za vas može biti niža ili viša od prosjeka. Visoke potpetice su uglavnom između 7,5 i 10 cm i one su obično rezervisane za elegantne prilike.

Ako ste tek počeli da nosite štikle, dobra je ideja da počnete sa nižom potpeticom, prenosi Magazin Novosti.

Izračunajte idealnu visinu štikle prema svojoj građi

Suština ove formule je da savršene potpetice treba da budu dovoljno visoke da stvore idealan odnos dužine nogu i visine. Računate tako što visinu podijelite sa visinom nogu i oduzmete od broja 1,61, a zatim dobijeni broj pomnožite sa 10, piše Bright Side.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije