Vesti

0

Dimitrijević: Vlast ni danas nije došla na sednicu Radne grupe za unapređenje izbora

Izvor: Beta

Dimitrijević: Vlast ni danas nije došla na sednicu Radne grupe za unapređenje izbora

Izvor: N1

Direktor pravnih poslova nevladine organizacije Crta Pavle Dimitrijević izjavio je da sednica Radne grupe za unapređenje izbornog procesa ni danas nije održana, jer se članovi te grupe iz vladajuće većine nisu pojavili.

On je za televiziju N1 rekao da je Radna grupa danas trebalo da donese odluke o merama koje mogu doprineti kvalitetnijem i boljem izbornom procesu 2. juna.

"To se nažalost nije desilo iz prostog razloga zato što članovi ispred vladajuće većine nisu došli na sednicu ni u petak, niti su se izjasnili o tome da će doći na eventualnu sednicu danas, kada je zapravo na dnevnom redu bilo glasanje, odnosno izjašnjavanje o predlozima", rekao je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, u celom procesu "nije se čuo, niti dobio bilo kakav predlog članova vladajuće većine".

"Uprkos svemu što se razmatralo tokom našeg rada, nismo zapravo imali konkretan rezultat - a to su mere, inicijative, predlozi, izmene i dopune zakona koje bi onda dalje išli nadležnim organima", ocenio je Dimitrijević.

Ocenio je da je na taj način propuštena jedina šansa da se u kratkom i nezahvalnom vremenskom okviru "nešto poboljša" za izbore 2. juna, ali dodao da svi predlozi, hipotetički, mogu da budu razmatrani i kasnije, kada bi se videlo u kojoj meri mogu imati efekte na poboljšanje izbornog procesa.

"Ali i u ovom procesu vidimo koliko je zapravo pitanje stava i odlučnosti da se donesu određene odluke - pravi problem", rekao je Dimitrijević.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR