Šef diplomatije Izraela: Nalozi za hapšenje izraelskih lidera su istorijska sramota 1foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac saopštio je danas da su nalozi Međunarodnog krivičnog suda (MKS) za hapšenje izraelskih zvaničnika „neobuzdani direktni napad“ na žrtve masakra koji je počinio Hamas 7. oktobra i taoce koji su još zatočeni u Gazi.

„Dok ubice i silovatelji Hamasa čine zločine protiv čovečnosti, protiv naše braće i sestara, tužilac (MKS) pominje u istom dahu premijera i ministra odbrane Izraela i odvratne monstrume Hamasa, nalik na naciste“, naveo je Kac i dodao da će se ta istorijska sramota zauvek pamtiti.

On je rekao da je dao instrukcije Ministarstvu spoljnih poslova da se usredsredi na, kako je ocenio „borbu protiv odluke čija je prvenstvena namera da veže ruke Izraela i spreči ga da iskoristi pravo na samoodbranu“.

Šef diplomatije Izraela je objavio saopštenje pošto je glavni tužičac MKS izjavio da je zatražio naloge za hašenje premijera Izraela Benjamina Netanjahua i ministra odbrane Joava Galanta za zločine „izazivanja istrebljenja, izazivanja gladovanja kao metoda rata, uključujući uskraćivanje humanitarne pomoći, namerno ciljanje civila u sukobu“, preneli su izraelski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari