Brnabić nakon sastanka sa delegacijom Komunističke partije Kine: "Jačamo čelično prijateljstvo" 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srbiju bila velika čast da ugoste predsednika Kine Sija Đinpinga, a u razgovoru visokom delegacijom Komunističke partije Kine, istakla je da je ta poseta rezultatirala mnogim važnim dogovorima.

Ana Brnabić istakla je na sastanku sa članom Politbiroa Centralnog Komiteta Komunističke partije Kine Jinom Lijem da su posete visokih zvaničnika iz Kine uvek veoma značajne za dodatno produbljivanje saradnje dve zemlje, saopšteno je iz njenog kabineta.

Sagovornici su se saglasili da se prepoznate oblasti i sveukupna saradnja dve zemalje u potpunosti poklapaju i istakli da su ponosni na izvanredne odnose, strateško partnerstvo i izuzetno kvalitetan i intenzivan politički dijalog na svim nivoima, navedeno je u saopštenju.

Istakli su da će saradnja u budućnosti u raznim oblastima, poput nauke, inovacionog stvaralaštva, biotehnologija, veštačke inteligencije i poljoprivrede, dodatno osnažiti „čelični odnos“ Srbije i Kine.

Li je naglasio da Kina obraća posebnu pažnju na našu zemlju i jačanje svih vidova saradnje zarad dobrobiti oba naroda, a posebno uvažavajući to što su Beograd i Peking „bratski gradovi“ već 44 godine.

Kina je spremna da pomogne Srbiji povodom pripreme specijalizovane izložbe Ekspo 2027, dodao je Li.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari